Breaking News
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΦΟΡΑΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΩΠΙΑ
Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΟΓΚΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ – ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΗΜEΡΑ ΑΠΟΦAΣΕΩΝ: «ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN – ΤΑ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΣΧΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟIΗΣΗ ΤΑΞΙΑΡΧIΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡIΑΣ ΣΤΡΑΤΟY ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ… ΦΑΛΤΣΟ ΤΟΥ ΚΑΪ́ΡΟΥ
ΙΣΡΑΗΛ: EΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΙΒΥΗΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΖYΓΙΟ… Η ΛIΣΤΑ ΜΕ OΛΑ OΣΑ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡHΣΕΙΣ ΩΣ ΜΠΑΜΠAΣ ΚΑΙ ΣYΝΤΡΟΦΟΣ!
ΤΙ ΑΛΛAΖΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΛHΜΑΤΑ ΣΕ ΒAΡΟΣ ΑΝΗΛIΚΩΝ
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
ΣΤEΙΤ ΝΤΙΠAΡΤΜΕΝΤ: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΕΤΑΙΡΕIΕΣ ΑΠΟΣYΡΟΝΤΑΙ ΑΠO ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥH ΤΟΥ NORD STREAM 2
EUROPA LEAGUE: O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 16
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΥΡΑΡΗ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΙΡΑΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΡΩΣIΑ: ΠΟΙΝH ΚAΘΕΙΡΞΗΣ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΡΩΣΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ: Η «ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ» ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΕΛΛΑΔΑ
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΛΑΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΘΗΒΑ – ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ

Σε ρυθμό υλοποίησης μπαίνει πλέον το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) καθώς, μετά την τοποθέτηση εργολάβων στη Θρακη, σειρά έχουν τώρα οι τρεις πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας.

Την κοινοπραξία Intrakat-ΕΡΓΩ και την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ έχει ανακηρύξει η ΔΕΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προσωρινούς αναδόχους των διαγωνισμών για την κατασκευή των έργων δικτύου φυσικού αερίου στη Λαμία και τις πόλεις Χαλκίδα-Θήβα, αντίστοιχα.

Μαζί με τη Λιβαδειά, την Άμφισσα, το Καρπενήσι και τα Οινόφυτα, οι τρεις παραπάνω πόλεις περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο σύνολο της Περιφέρειας, η ΔΕΔΑ προβλέπει συνολικό ύψος επενδύσεων 48 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για την κατασκευή δικτύου μήκους 328 χιλιομέτρων, για τη σύνδεση περίπου 14.500 καταναλωτών μέχρι το 2024.

Η ΤΕΚΑΛ επικράτησε στον διαγωνισμό της ΔΕΔΑ για τα δίκτυα σε Χαλκίδα και Θήβα, με τον προϋπολογισμό των έργων να έχει εκτιμηθεί στη διακήρυξη σε 16,6 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,4 εκατ. ευρώ). Η σύμβαση αφορά την επέκταση χαλύβδινου δικτύου (19 bar), δικτύου πολυαιθυλενίου, και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar). Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας προβλέπει την πραγματοποίηση 7.600 συνδέσεων καταναλωτών όλων των κατηγοριών.

Όπως σε όλα τα έργα που δρομολογεί η ΔΕΔΑ, οι συνδέσεις των καταναλωτών θα γίνονται παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συνδέσεων καταναλωτών που προβλέπεται για κάθε πόλη στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας είναι ο ελάχιστος που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, οι συνδέσεις θα είναι πολλαπλάσιες. Επίσης, σε όλους τους καταναλωτές παρέχεται έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης.

Η Intrakat-ΕΡΓΩ ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος στη δημοπράτηση των έργων που θα υλοποιηθούν στη Λαμία, με το ύψος της σχετικής δαπάνης να έχει εκτιμηθεί στη διακήρυξη στα 11,9 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 9,6 εκατ. ευρώ). Όπως και στη Χαλκίδα, έτσι και στη Λαμία η ΔΕΔΑ διαθέτει ήδη δίκτυο διανομής, μήκους 17 χιλιομέτρων, το οποίο έχει ενεργοποιήσει από τον Νοέμβριο του 2017.

Έτσι, η σύμβαση αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου για την κάλυψη όλου του αστικού ιστού, με την επέκταση του χαλύβδινου δικτύου (19 bar) και του δικτύου πολυαιθυλενίου, καθώς και τη σύνδεση νέων οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4 bar). Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, με ορίζοντα το 2024 θα πραγματοποιηθούν 4.600 καινούριες συνδέσεις.

Και στους δύο διαγωνισμούς, η διάρκεια των έργων έχει οριστεί στους 30 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Τα έργα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Πλάνου (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας και θα χρηματοδοτηθούν επιπλέον από τη ΔΕΔΑ. Οι συμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν κατά 55,6% από ίδιους πόρους και κατά 44,84% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ).

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *