ΔΙΕΘΝΗ
ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ: ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα το κλίμα οργής και αγανάκτησης στο Λίβανο, στον απόηχο των εκρήξεων που συγκλόνισαν το λιμάνι της Βηρυτού, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής εξαγριωμένοι διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι οδομαχίες οι οποίες διήρκεσαν σχεδόν όλη νύχτα στη λιβανέζικη πρωτεύουσα ήταν επικεντρωμένες κυρίως στην περιοχή κοντά στο εθνικό κοινοβούλιο, και προκάλεσαν τον τραυματισμών πολλών διαδηλωτών και αστυνομικών. Το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου έκαναν λόγο για εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Οι αρχές του Λιβάνου έθεσαν υπό κράτηση 16 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που συγκλόνισε την πρωτεύουσα της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA. Παράλληλα, δύο Λιβανέζοι αξιωματούχοι έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ο βουλευτής Μαρουάν Χαμαντέχ και η πρέσβης του Λιβάνου στην Ιορδανία, Τρέισι Σαμούν.

Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στον Λίβανο είναι γνώριμο σκηνικό εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με δεδομένο ότι χιλιάδες πολίτες που έχουν χάσει τη δουλειά τους και είδαν τις αποταμιεύσεις τους να εξανεμίζονται στη χρηματοπιστωτική κρίση, κατηγορούν τους πολιτικούς που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από κρατική διαφθορά και κακή διακυβέρνηση.

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *