ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στη Σόφια η δεύτερη συνάντηση της Μικτής Διακυβερνητικής Επιτροπής μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Στο τέλος της συνάντησης, υπογράφηκε πρωτόκολλο μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και των δύο χωρών Osmani και Gencovska.

Αυτό το πρωτόκολλο περιλαμβάνει επίσημο πρακτικό της συνεδρίασης της Επιτροπής που θα διευκολύνει την αμοιβαία δέσμευση για την προώθηση των διμερών σχέσεων.

Ο υπουργός Osmani είπε ότι κατά τη συνάντηση, τα μέρη συζήτησαν όλες τις δραστηριότητες και τα έργα που κατέστησαν δυνατά από τις ομάδες εργασίας. Επιπλέον, τόνισε επίσης ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει λάβει ισχυρή υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη, η οποία αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα προς την ένταξη στην ΕΕ.

Οι βουλευτές της Βόρειας Μακεδονίας ενέκριναν τη γαλλική πρόταση αυτό το Σάββατο, επιτρέποντας έτσι την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόταση έλαβε 68 ψήφους υπέρ, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απείχαν.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε μια ακόμη διαμαρτυρία για την έγκριση της πρότασης, χαρακτηρίζοντάς την απειλή για την εθνική τους ταυτότητα και γλώσσα.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *