Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΕΞ ΛΙΒΑΝΟΥ: “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ” ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ένας Λιβανέζος υπουργός χαρακτήρισε σήμερα “απαράδεκτη” οποιαδήποτε παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, δύο ημέρες αφότου η σιιτική Χεζμπολάχ εκτόξευσε μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη στη Μεσόγειο.

“Οποιαδήποτε ενέργεια εκτός του πλαισίου της κρατικής ευθύνης και του διπλωματικού πλαισίου στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις είναι απαράδεκτη και τις εκθέτει σε περιττούς κινδύνους”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στην τηλεόραση μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι.

Αν και δεν την κατονόμασε, ο υπουργός αναφερόταν στη Χεζμπολάχ, η οποία επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε το Σάββατο “τρία μη οπλισμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς την κατεύθυνση του αμφισβητούμενου κοιτάσματος (φυσικού αερίου) του Καρίς, σε μια αναγνωριστική αποστολή”. Η Χεζμπολάχ υποστήριξε ότι “η αποστολή ολοκληρώθηκε” ενώ ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε ότι κατέρριψε τα τρία αεροσκάφη όταν πλησίασαν “την οικονομική θαλάσσια (ζώνη) του Ισραήλ”.

Ο Λιβανέζος υπουργός είπε σήμερα ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, με τις προσπάθειες του Αμερικανού μεσολαβητή Έιμος Χοχστάιν, έχουν φτάσει σε “προχωρημένο” στάδιο και κάλεσε όλες τις πλευρές “να επιδείξουν υπευθυνότητα” για το συμφέρον του κράτους.

Ο Λίβανος και το Ισραήλ, δύο χώρες που, επισήμως, παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020 διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον, για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων τους, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή. Οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Μάιο του 2021, λόγω των διαφωνιών των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά κυρίως τη ζώνη όπου βρίσκεται το κοίτασμα του Καρίς. Το Ισραήλ επιμένει ότι το Καρίς βρίσκεται στην ισραηλινή οικονομική ζώνη, σε απόσταση “πολλών χιλιομέτρων από τη ζώνη για την οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις”, ενώ ο Λίβανος λέει ότι η περιοχή είναι διαφιλονικούμενη.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *