ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA Ο ΝΤ. ΤΡΑΜΠ

Το εκτελεστικό διάταγμα για το οποίο αναθεωρείται ο νόμος που προστατεύει το Twitter, το Facebook, το Google και άλλα κοινωνικά δίκτυα από την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο των αναρτήσεων των χρηστών τους, υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή «άποψης» και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσηςτους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών τουη της υπόθεσης.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε με τη σειρά ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν «ανεξέλεγκτη δύναμη» να λογοκρίνουν και να περιορίσουν την ομιλία και «είμαστε βαρεμένοι με αυτό».

Μετά την είδηση για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος η μετοχή του Twitter έπεσε κατά 4,5% του Facebook κατά 1,6%, ενώ της Google υπήρξε πτώση κατά 0,14%.

Photo:AP Photo/Evan Vucci

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *