ΑΠΟΨΕΙΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Ιωάννης Μάζης*

Όπως είπε ο κ. Μάζης, Ναι, κοιτάξτε, η Τουρκία δημιουργεί μια μαγική εικόνα στη διεθνή κοινότητα χρησιμοποιώντας την ελληνική επιχειρηματολογία με πρόσημο μείον μπροστά.

Θέλει να ενσπείρει την αμφιβολία στη διεθνή κοινότητα και παράλληλα προετοιμάζει το λαό της για μια σύρραξη με την Ελλάδα. Αυτή είναι η βούληση των Τούρκων.

Ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι υπάρχουν σενάρια τα οποία πρέπει να τα μελετήσει και η ελληνική πλευρά πολύ σοβαρά και οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Ενημέρωση και Σκέψη 

*Ο Ιωάννης  Μάζης είναι καθηγητής , διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994-2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολής Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη) 

Πηγή: Pentapostagma.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *