ΑΠΟΨΕΙΣ
«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γρίβας*

“Κάθε φορά που είναι να αλλάξει η κυβέρνηση της Τουρκίας περιμένουμε να βγει κάποιος καλός να πάρει τη θέση του κακού. Οι αντιλήψεις αυτές δείχνουν μια βαθιά παθογένεια στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δηλαδή να περιμένουμε ποιος θα είναι ο καλός στην Τουρκία ώστε να τα βρούμε μαζί του. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια” τόνισε στον Focus FM 103.6 και στην Δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

 

«Δυστυχώς και τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του κοινοβουλίου επιδεικτικά δεν αναφέρουν τίποτα για τα κρίσιμα εθνικά θέματα στις προεκλογικές τους εκστρατείες. Είναι πιθανόν μετά τις εκλογές να τα “βρούμε” με την Τουρκία. Υπάρχει κίνδυνος το πολιτικό σχήμα που θα προκύψει να προχωρήσει σε μια γεωπολιτική αυτοκτονία»

“Πέρα από τη δήλωση του Πρωθυπουργού ουσιαστικά δεν είδα καμία αντίδραση” είπε ερωτηθείς για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της προφυλάκισης του δημάρχου της Χειμάρρας Φρεντι Μπελέρη η κυβέρνηση.

“Έχουμε αφήσει την Αλβανία να λειτουργεί σαν μια μεγάλη δύναμη, να κάνει ενέργειες οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται, να επιδεικνύει μια επιθετική εθνικιστική πολιτική έναντι της Ελλάδος” συμπλήρωσε.

*Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι εκλεγμένος Αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπου διδάσκει το μάθημα της «Διεθνούς Γεωγραφίας και Συστημικής Γεωπολιτικής Ανάλυσης των Σύγχρονων Οπλικών Τεχνολογιών». Διδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με πληροφορίες από: Focusfm.gr

(To άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη) 

Πηγή: Focusfm.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *