ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: ΈΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Ο δράστης επιχείρησε να μαχαιρώσει και αστυνομικούς – Δέχθηκε πυρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Φρικιαστικά βίντεο αποτυπώνουν καρέ-καρέ το τρομακτικό επεισόδιο

 

 

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι που διαπράχθηκε στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία πριν από λίγο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αστυνομία εκλήθη στην οδό Μπερκ στο κέντρο της πόλης στις 4.20 το απόγευμα (τοπική ώρα), έχοντας πληροφορηθεί ότι ένα όχημα είχε πέσει πάνω σε εμπορικό κέντρο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες.Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας, εμφανώς σε κατάσταση παροξυσμού, είχε ήδη τραυματίσει περαστικούς με μαχαίρι και απειλούσε να χτυπήσει και άλλους.

https://twitter.com/twitter/statuses/1060788098538205184

Μετά από σύντομη συμπλοκή, οι Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον οπλισμένο με μαχαίρι άνδρα που αρνήθηκε να παραδοθεί και πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, κραδαίνοντας το μαχαίρι του.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή φρουρούμενος.

Από την επίθεση του άνδρα σκοτώθηκε ακαριαία ένα άτομο, ενώ δύο ακόμη μεταφέρθηκαν με τραύματα από μαχαίρι. Η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.


Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο όπου συνέβη το περιστατικό, ωστόσο – όπως έχει ανακοινωθεί – οι Αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας έδρασε μόνος του και δεν αναζητούν κάποιον συνεργό.

«Το συμβάν δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία. Η έρευνα ωστόσο συνεχίζεται και ακόμα δεν αποκλείουμε ακόμα κανένα ενδεχόμενο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βικτώριας.

Η περιοχή παραμένει μέχρι στιγμής αποκλεισμένη ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροτεχνουργοί, ώστε να αποκλείσουν την ύπαρξη εκρηκτικών στο όχημα ή στους γύρω χώρους.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες  από την επίθεση στα social media.

Σε ένα από αυτά, ένας περαστικός εμφανίζεται να προσπαθεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς σπρώχνοντας ένα καρότσι σούπερ μάρκετ πάνω στον δράστη, για να τον εμποδίσει να διαφύγει.

 

Πηγή: Protothema.gr

 

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *