ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τα επόμενα βήματα ενίσχυσης της συνεργασίας σε πολιτική προστασία, κλιματική αλλαγή και καταπολέμηση πανδημίας, καθώς και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ.

Η ισχυρή θετική ώθηση στην τριμερή εταιρική σχέση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και η κοινή βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας βρέθηκαν επίσης στην ατζέντα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις επιμέρους πτυχές της πολυσχιδούς συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντησή τους που πραγματοποιείται μετά την ανάληψη της εξουσίας στο Ισραήλ από την κυβέρνηση του Ναφτάλι Μπένετ.

Photo:Φωτ. Twitter/ Υπουργείο Εξωτερικών

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *