ΔΙΕΘΝΗ
ΤΡΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ… BUSH, CAVOUR, DE GAULLE

Αμερικανικά, γαλλικά και ιταλικά αεροπλανοφόρα επιχειρούσαν μαζί κοντά σε Ιόνιο και Αδριατική, ανακοίνωσε το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Το USS George H.W. Bush (CVN-77) μαζί με το ιταλικό ΙTS Cavour (CVH 550) και το γαλλικό Charles de Gaulle (R 91) εκτελούν ασκήσεις στο Ιόνιο Πέλαγος μια εβδομάδα αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι πέντε συμμαχικά αεροσκάφη θα επιχειρούσαν στην Ευρώπη.

«Είμαστε ισχυρότεροι όταν εργαζόμαστε μαζί και επιχειρήσεις σαν αυτές υπογραμμίζουν όχι μόνο τη διαλειτουργικότητά μας, αλλά την εναλλαξιμότητα μας με τους εταίρους και τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Αντιναύαρχος Dennis Velez, διοικητής, Carrier Strike Group 10.

Τo Cv-77 με την Carrier Air Wing 7 και τα συνοδά του σκάφη επιχειρούν στη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Αύγουστο. Πριν από την άφιξη του στην περιοχή βρισκόταν εκεί το USS Harry S. Truman (CVN-75) με την CVW-1 βρίσκονταν στη Μεσόγειο Θάλασσα από τον Δεκέμβριο πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Και τα το Truman είχε ασκηθεί με το Charles de Gaulle και το Cavour. Το Charles de Gaulle αναχώρησε από το λιμάνι της Τουλόν την περασμένη εβδομάδα για την αποστολή Antares, όπου το αεροπλανοφόρο και η αεροπορική του πτέρυγα θα αναπτυχθούν στη Μεσόγειο και τον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με το Γαλλικό Ναυτικό.

Τα συνοδά του είναι πλοία από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, αλλά το Γαλλικό Ναυτικό δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις. Επίσης εκεί βρίσκονταο τα USS Roosevelt (DDG-80), η φρεγάτα του Ελληνικού Ναυτικού Adrias (F459), τη φρεγάτα FREMM του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Virginio Fasan (F591) και η γαλλική φρεγάτα FREMM DA Alsaceer.

Photo:ΠΗΓΗ: USNI NEWS

Με πληροφορίες από: Defence-point.gr

Πηγή: Directus.gr

Tag

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *