Breaking News
ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»
ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η ΣΥΡIΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ OΤΙ ΣΚOΤΩΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ: ΑΠΟ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΑΡΤEΜΙΔΑ: ΤΟ «ΛΕΜOΝΙ», Ο «ΜΠAΝΙ» ΚΑΙ Ο ΤΡOΠΟΣ ΔΡAΣΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡIΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ή ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ F-16 ΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ F-35
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «BILIM-2» ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ – ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Tο τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Bilim-2» ξεκίνησε την πορεία του και έφτασε στην περιοχή μεταξύ Ρόδου – Καστελλόριζου, αφού την περασμένη Παρασκευή ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα ΝΑVTEX για τη διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών. Οι έρευνες του «Bilim-2» θα πραγματοποιηθούν εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της περιοχής ευθύνης όπου τυπικά έχει δικαιοδοσία ο υδρογραφικός σταθμός του Ηρακλείου για την έκδοση NAVTEX, όμως η Αγκυρα εξέδωσε δική της ΝΑVTEX αμφισβητώντας τις θέσεις της Ελλάδας.

Στην Αγκυρα συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία του ερευνητικού πλοίου «Nautical Geo», αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες του στη δεσμευμένη περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει τις έρευνές του στις νότιες περιοχές της Κύπρου σχετικά με τον αγωγό East Med, από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου.

Η απομάκρυνση του πλοίου από την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ και η συνέχιση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ θεωρείται ως ένα διάλειμμα στην πιθανότητα αύξησης της έντασης στα ανατολικά της Κρήτης.

Η Αγκυρα με αντι-NAVΤΕΧ υποστήριζε πως η περιοχή των ερευνών του πλοίου έφτανε σε σημεία της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και σε περίπτωση προσέγγισης άλλων περιοχών κοντά σε Κάσο και Καστελλόριζο θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμακωτές αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς.

Πάντως το «Nautical Geo» αναμένεται να συνεχίσει τις εργασίες του τους επόμενους μήνες στην ευρύτερη περιοχή, που θα καθοριστεί από τις NAVTEX της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με γραπτή δήλωσή του ανέφερε πως «τo τoυρκικό ναυτικό, το οποίο είναι ένα από τα ισχυρότερα της περιοχής, υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στη “Γαλάζια Πατρίδα” και κυματίζει τη σημαία μας από τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι και τον Ινδικό Ωκεανό και συμβάλλει στην περιφερειακή παγκόσμια ειρήνη».

Εντύπωση προκάλεσε πως ο κ. Ακάρ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε πως η Ουάσιγκτον στηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Photo: Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ (φωτ. A.P.).

 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *