Breaking News
ΟΧΙ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΚΑΡΟΛΙΝ ΦΟΥΡΕΣΤ: ΟΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΙ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΒΔΟΜAΔΑ ΠΟΥ AΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΧAΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛEΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡIΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΝΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΛIΣΣΕ: ΤΟ ΟΧΥΡO «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦOΡΟ» ΠΟΥ «ΒYΘΙΣΕ» ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟYΣ
ΓΛΥΠΤA ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ: ΤΙ ΑΠAΝΤΗΣΕ Η ΕΛΙΣAΒΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΟΥΣ
ΓΕΡΜΑΝIΑ: AΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣOΔΙΑ ΜΕΤΑΞY ΚΟYΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟYΡΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔHΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡIΑ
BBC: Η ΕΕ ΕΞΕΤAΖΕΙ ΝEΑ ΣYΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦHΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΤEΛΗ ΟΚΤΩΒΡIΟΥ
ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΠΟΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΑΚΙΝΤΖΙ: ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ – Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
ΕΕ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΖΗΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ευάγγελος Γιακουμής

Ο άτυπος και άγραφος νόμος ότι στην προεδρία της Δημοκρατίας εναλλάσσονται οι πρόεδροι προερχόμενοι από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά φαίνεται ότι ισχύει στο έπακρο και γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςσκέφτεται να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας όνομα που να προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από τον κεντροδεξιό. 

Πιστός, άλλωστε, και στο δόγμα του πολιτικού κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει πρόσωπο έκπληξη για το ύπατο αξίωμα της πολιτείας. Η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που σκέφτεται για το συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο ο πρωθυπουργός.

Όπως εξηγούν στο CNN Greece από τοκυβερνητικό στρατόπεδο, το πρόσωπο της πρώην υπουργού Παιδείας βρίσκεται στο τραπέζι των προσώπων που συζητούνται και είναι κοντά στα πολιτικά πιστεύω του κ. Μητσοτάκη. Είναι γυναίκα, έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις ιδίως στην παιδεία, διαθέτει ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδίως σημαντικές επαφές με διεθνείς παράγοντες που σημαίνει ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα «χαμηλής πτήσης».

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Η εκλογή του νέου πολιτειακού παράγοντα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, επομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει από τώρα τις συζητήσεις, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα προτείνει να τύχει ευρείας κοινοβουλευτικής συναίνεσης, να έχει κύρος και αξιοπιστία, στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Βέβαια στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης προτείνει το συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση Προέδρου Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει γυναίκα πρόεδρος της Ελλάδας. Ωστόσο, δεν θα ξεπεράσει τις αντιδράσεις όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως από το δικό του, αφού για το ύπατο αξίωμα φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Φυσικά για έναν τέτοιο ρόλο θα επιθυμούσε να βρισκόταν στο επίκεντρο της συζήτησης και ο  Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όταν μιλά δημόσια δίνει την εντύπωση του υπερκομματικού στελέχους.

Ο σχεδιασμός για τις εξεταστικές επιτροπές σε τέσσερις υποθέσεις

Όλα αυτά συζητούνται την ώρα που στην πολιτική αντιπαράθεση τίθεται το θέμα των εξεταστικών επιτροπών και αν αυτές θα προχωρήσουν ή όχι,  καθώς υπάρχουν ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που θα ήθελαν να ανοίξουν οι φάκελοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να δώσουν και την εντύπωση του ρεβανσισμού.

Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωνε στο CNN Greece ότι τέσσερις είναι οι υποθέσεις που θα πρέπει λογικά κάποια στιγμή να ερευνηθούν και να εξεταστούν αρμοδίως: Το πώς στήθηκε η σκευωρία – όπως τη χαρακτηρίζουν – της Novartis, οι ΜΚΟ με τα συσσίτια στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 καθώς επίσης και το θέμα της ΔΕΗ που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αλλά δεν έκανε τίποτα η προηγούμενη κυβέρνηση όπως λέει ο κ. Κ. Χατζηδάκης για να σωθεί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» από την προηγούμενη στήνοντας βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών, αλλά σε κάθε περίπτωση αν η Δικαιοσύνη ανακαλύψει πολιτικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις υποθέσεις τότε ασφαλώς η Βουλή θα πράξει το καθήκον της όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη, αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος. Σε κάθε περίπτωση εξηγεί ότι δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κεντρικός μας στόχος είναι άλλος. Να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και φαίνεται ότι δεν είμαστε μακριά από αυτό», τονίζει ο συγκεκριμένος συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται ευτυχείς τα τελευταία 24ωρα όλο και περισσότερο είναι γιατί οι πληροφορίες που καταφτάνουν είναι ενθαρρυντικές σε ό,τι αφορά την επιστροφή των κερδών των τραπεζικών ομολόγων. «Πρόκειται για μερικά δισ.ευρώ που σε συνδυασμό με τα χαμηλά πλεονάσματα που επίσης θα καταφέρει η κυβέρνηση να κερδίσει, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την αγορά, τις δημόσιες επενδύσεις αλλά και την πραγματική οικονομία» τονίζει ο συνομιλητής μας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του όλα τα εχέγγυα για να πετύχει τους στόχους του και φυσικά να βάλει τα θεμέλια και για την επόμενη τετραετία.

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!