Breaking News
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 585 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: AΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ 80 EΩΣ 84 ΕΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚEΣ ΕΙΚOΝΕΣ: ΓΕΜAΤΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕIΑ ΣΤΟ ΠΑΛEΡΜΟ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΦEΡΕΤΡΑ… ΣΤΟΙΒΑΓΜEΝΑ
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΕΠΙΤΑΧYΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ OΛΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚA ΣΕΝAΡΙΑ EΧΟΥΝ HΔΗ ΑΠΑΣΦΑΛIΣΕΙ
ΤΟ ΚAΙΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
NEW START: ΥΠEΡ ΤΗΣ 5ΕΤΟYΣ ΠΑΡAΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΤΙΡΑΝΑ: «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID
ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝIΑ ΤΟΥ ΣΑΡΛ ΜΙΣEΛ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΝΤΙΜIΡ ΠΟYΤΙΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΘΩΜΑΪΔΗΣ: ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΞΗΡΕ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ – Η ΟΜΙΛIΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Η ΕΠΙΤΡΟΠH ΚΑΘΟΡIΖΕΙ ΒΑΣΙΚEΣ ΔΡAΣΕΙΣ ΓΙΑ EΝΑ ΕΝΙΑIΟ ΜEΤΩΠΟ ΚΑΤΑΠΟΛEΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝOΣΟΥ COVID-19
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΟΛΙΓΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΠΟΣΟ ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ- ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ή ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ;
Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΙΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΙΜΙΚΙΡΗ “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 4.0 – ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ” “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2021: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΗΛΩΣΑΝ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ευάγγελος Γιακουμής

Ο άτυπος και άγραφος νόμος ότι στην προεδρία της Δημοκρατίας εναλλάσσονται οι πρόεδροι προερχόμενοι από την κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά φαίνεται ότι ισχύει στο έπακρο και γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςσκέφτεται να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας όνομα που να προέρχεται από τον κεντροαριστερό χώρο καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται από τον κεντροδεξιό. 

Πιστός, άλλωστε, και στο δόγμα του πολιτικού κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να προτείνει πρόσωπο έκπληξη για το ύπατο αξίωμα της πολιτείας. Η πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που σκέφτεται για το συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο ο πρωθυπουργός.

Όπως εξηγούν στο CNN Greece από τοκυβερνητικό στρατόπεδο, το πρόσωπο της πρώην υπουργού Παιδείας βρίσκεται στο τραπέζι των προσώπων που συζητούνται και είναι κοντά στα πολιτικά πιστεύω του κ. Μητσοτάκη. Είναι γυναίκα, έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις ιδίως στην παιδεία, διαθέτει ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδίως σημαντικές επαφές με διεθνείς παράγοντες που σημαίνει ότι δεν είναι μια υποψηφιότητα «χαμηλής πτήσης».

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Η εκλογή του νέου πολιτειακού παράγοντα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, επομένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει από τώρα τις συζητήσεις, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα προτείνει να τύχει ευρείας κοινοβουλευτικής συναίνεσης, να έχει κύρος και αξιοπιστία, στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Βέβαια στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης προτείνει το συγκεκριμένο πρόσωπο για τη θέση Προέδρου Δημοκρατίας, θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει γυναίκα πρόεδρος της Ελλάδας. Ωστόσο, δεν θα ξεπεράσει τις αντιδράσεις όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως από το δικό του, αφού για το ύπατο αξίωμα φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Φυσικά για έναν τέτοιο ρόλο θα επιθυμούσε να βρισκόταν στο επίκεντρο της συζήτησης και ο  Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος όταν μιλά δημόσια δίνει την εντύπωση του υπερκομματικού στελέχους.

Ο σχεδιασμός για τις εξεταστικές επιτροπές σε τέσσερις υποθέσεις

Όλα αυτά συζητούνται την ώρα που στην πολιτική αντιπαράθεση τίθεται το θέμα των εξεταστικών επιτροπών και αν αυτές θα προχωρήσουν ή όχι,  καθώς υπάρχουν ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος που θα ήθελαν να ανοίξουν οι φάκελοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να δώσουν και την εντύπωση του ρεβανσισμού.

Συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωνε στο CNN Greece ότι τέσσερις είναι οι υποθέσεις που θα πρέπει λογικά κάποια στιγμή να ερευνηθούν και να εξεταστούν αρμοδίως: Το πώς στήθηκε η σκευωρία – όπως τη χαρακτηρίζουν – της Novartis, οι ΜΚΟ με τα συσσίτια στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 καθώς επίσης και το θέμα της ΔΕΗ που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού αλλά δεν έκανε τίποτα η προηγούμενη κυβέρνηση όπως λέει ο κ. Κ. Χατζηδάκης για να σωθεί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» από την προηγούμενη στήνοντας βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών, αλλά σε κάθε περίπτωση αν η Δικαιοσύνη ανακαλύψει πολιτικό πρόσωπο πίσω από αυτές τις υποθέσεις τότε ασφαλώς η Βουλή θα πράξει το καθήκον της όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένη, αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος. Σε κάθε περίπτωση εξηγεί ότι δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κεντρικός μας στόχος είναι άλλος. Να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και φαίνεται ότι δεν είμαστε μακριά από αυτό», τονίζει ο συγκεκριμένος συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται ευτυχείς τα τελευταία 24ωρα όλο και περισσότερο είναι γιατί οι πληροφορίες που καταφτάνουν είναι ενθαρρυντικές σε ό,τι αφορά την επιστροφή των κερδών των τραπεζικών ομολόγων. «Πρόκειται για μερικά δισ.ευρώ που σε συνδυασμό με τα χαμηλά πλεονάσματα που επίσης θα καταφέρει η κυβέρνηση να κερδίσει, θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την αγορά, τις δημόσιες επενδύσεις αλλά και την πραγματική οικονομία» τονίζει ο συνομιλητής μας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του όλα τα εχέγγυα για να πετύχει τους στόχους του και φυσικά να βάλει τα θεμέλια και για την επόμενη τετραετία.

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *