Breaking News
ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ 5G ΚΑΙ “ΣΥΖΕΥΞΙΣ II”
11 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
COVID 19: ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025;
ΚΟΜΙΣΙOΝ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡAΦΟΙ ΘΑ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟYΝ ΝΑ ΑΣΚΟYΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜA ΤΟΥΣ ΕΛΕYΘΕΡΑ
ΛΙΒYΗ: ΤΟΥΡΚΙΚO ΦΟΡΤΗΓO ΠΛΟIΟ ΑΝΑΧΑΙΤIΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝHΘΗΚΕ ΑΠO ΓΕΡΜΑΝΙΚH ΦΡΕΓAΤΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΑΦΓΑΝΙΣΤAΝ: ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΑ ΑΠΟ 26.000 ΠΑΙΔΙA ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ή ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΩΣ ΤΟ 2019
ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΔΟΛΙΒΥΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΘΡHΝΟΣ ΣΤΙΣ ΣEΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΘΟΔΩΡH ΠΟΥ ΠEΘΑΝΕ ΑΠO ΚΟΡΟΝΟΪO
ΜAΝΗ: ΣΚOΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑIΚΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤA ΣΤΗ 19ΧΡΟΝΗ ΚOΡΗ ΤΟΥΣ – ΣΟΚAΡΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜEΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟY
ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;
ΣΦΟΔΡEΣ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΙΣ ΑΠO ΒΕΡΟΛIΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞEΛΛΕΣ ΚΑΤA ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡIΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝIΑΣ ΛOΓΩ ΒEΤΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜO ΤΗΣ ΕΕ
ΜΕΤA ΤΗ ΣΦΑΓH ΣΤΑ ΚΑΜIΝΙΑ, AΡΠΑΞΑΝ ΑΝHΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΙAΣΟΥΝ ΚΑΙ EΚΑΝΑΝ ΠAΡΤΙ!
ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ: ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ 7Η(!) ΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΝΑ, ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ‘ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ’ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ BARCODE-«ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ!
ΠΑΡΤΙ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ‘ΚΑΨΟΥΡΗ’ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ ΛΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΑ 5,8 ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΗΠΑ: Ο ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ
ΑΠΟΨΕΙΣ
«ΤΟ ΞΑΝΘO ΓEΝΟΣ» ΜOΝΟΝ ΕΘΝΙΚEΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦEΣ ΠΡΟΚAΛΕΣΕ

Toυ Σάκη Μουμτζή*

Οι τελευταίες εξελίξεις απομυθοποίησαν πλήρως το «ξανθό γένος» και την προσδοκία που υπήρχε σε ένα σημαντικό τμήμα των Ελλήνων πως θα συνέδραμε στην εκπλήρωση των εθνικών μας πόθων. Οι πρόσφατες δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων για την Αγία Σοφία, διέλυσαν αυτές τις αυταπάτες.

Ποιοι όμως πίστευαν πως το «ξανθό γένος» θα μας βοηθούσε, λόγω του ομόθρησκου, να καταλάβουμε την Κόκκινη Μηλιά;

 

Οι αφελείς και οι αργυρώνητοι.

Δόξα τω Θεώ από αφελείς και εύπιστους συνανθρώπους πάμε πολύ καλά. Είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στον Βατάτζη, στις προφητείες μοναχών, στην ομάδα Ε και σε όλα τα σχετικά με τα οποία τους βομβαρδίζουν οι επιτήδειοι περιθωριακών καναλιών, που αποδεικνύεται τελικά πως δεν είναι και τόσο περιθωριακά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στερούνται παντελώς κριτικής σκέψης και είναι και ανιστόρητοι.

 

Αυτές τις ημέρες, δέχθηκαν ένα συντριπτικό πλήγμα.

Η άλλη κατηγορία είναι οι αργυρώνητοι. Αυτοί που χρηματοδοτούνται, κυρίως μέσω των γνωστών μοναστηριακών διαύλων, από το ρωσικό κράτος. Οι κατ’ επάγγελμα Πουτινολάτρες. Θα βρίσκονται σε αμηχανία καθώς θα ξεμείνουν από πελατεία. Η Αγία Σοφία είναι το ευαίσθητο σημείο κάθε Έλληνα.

Αλλά κάνοντας μιαν ιστορική αναδρομή ας δούμε, δικαιολογείται αυτή η προσδοκία συμπαράστασης του «ξανθού γένους» από την Ιστορία; Μας βοήθησαν ποτέ οι Ρώσοι τα τελευταία εκατό χρόνια;

1. Είναι γνωστό πως στις 16 Μαρτίου 1921 υπογράφηκε η συνθήκη της Μόσχας μεταξύ Λένιν και Κεμάλ. Με βάση αυτήν την συμφωνία το κομμουνιστικό καθεστώς των μπολσεβίκων ενίσχυσε με εξοπλισμό τον τουρκικό στρατό, ανέτρεψε τον συσχετισμό δυνάμεων και συνέβαλε καθοριστικά στην Μικρασιατική καταστροφή.

Δεν βρίσκονται τυχαία στην πλατεία Ταξίμ τα αγάλματα του Κλ. Βοροσίλοφ και του Μ. Φρούνζε, αξιωματικών του κόκκινου στρατού.

2. Από τις 30 Οκτωβρίου 1937 άρχισε ο διωγμός των Ποντίων από το Σοβιετικό καθεστώς. Κράτησε ως το 1949. Δεκάδες χιλιάδες Πόντιοι εκτελέσθηκαν ως πράκτορες του εχθρού, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπίσθηκαν στα ανατολικά βάθη της ΕΣΣΔ. Χάθηκαν περιουσίες, καταστράφηκαν εκκλησίες και κειμήλια, κάηκαν παιδαγωγεία.

3. Οι Σοβιετικοί, ως γνωστόν, ενθάρρυναν και ενίσχυσαν την κομμουνιστική ανταρσία την περίοδο 1946-1949. Είναι πλέον ιστορικά διαπιστωμένο πως ο Ν. Ζαχαριάδης δεν θα ξεκινούσε τον Εμμφύλιο πόλεμο, αν δεν είχε την έγκριση και την υλική βοήθεια του Στάλιν. Οι συνέπειες του Εμφυλίου για τον Ελληνισμό -συμπεριλαμβάνω και τους ηττημένους- ήταν καταστροφικές.

4. Μέχρι και την Ακρόπολη απείλησαν να βομβαρδίσουν οι Σοβιετικοί. Στις 11 Αυγούστου 1961 ο Ν. Κρούτσεφ δήλωσε πως σε περίπτωση θερμοπυρηνικού πολέμου «δεν θα φεισθεί ούτε της Ακροπόλεως». Ασήμαντο γεγονός, μπροστά στα προαναφερθέντα, αλλά ενδεικτικό.

5. Το μετασοβιετικό καθεστώς κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Απώτερος στόχος της ρωσικής πολιτικής είναι η ανάδειξη του Πατριαρχείου της Μόσχας στο λίκνο της Ορθοδοξίας. * Ίσως κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε και τις πρόσφατες δηλώσεις Πεσκώφ για την Αγία Σοφία.

Λοιπόν τι απομένει από το «ξανθό γένος»; Δοξασίες «ψεκασμένων» και πολιτικών απατεώνων. Στις κρίσιμες στιγμές της Σύγχρονης Ιστορίας πάντα η Ρωσία, είτε με μπολσεκιβισμό είτε με καθεστώς Πούτιν, στάθηκε απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα.

Κάποτε όλοι οι μύθοι καταρρέουν.

*Ο Σάκης Μουμτζής γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο το 1971 και πήρε το πτυχίο της Νομικής το 1976. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο του Ρήγα Φεραίου, στη Σπουδάζουσα και στη συνέχεια στις γραμμές της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εσωτερικού μετέχοντας στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Αγώνας». Από το 1980-2009 ασχολήθηκε επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση. Ζει στη Θεσσαλονίκη.

*Βλ. σχετικά, άρθρο Σταύρου Τζίμα «Καθημερινή» 17/7/2020.

 

(Το άρθρο εκφράζει αποκλεισιτκά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Liberal.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *