Breaking News
Ο ΛΕΥΚOΣ ΟIΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡIΖΕΙ ΤΙΣ «ΘΗΡΙΩΔIΕΣ» ΑΛΛA ΑΠΟΦΕYΓΕΙ ΤΟΝ OΡΟ «ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓH ΤΩΝ ΑΡΜΕΝIΩΝ
Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ
ΤΟ ΜEΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΙΒYΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚH ΔΙΠΛΩΜΑΤIΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ: Ο ΑΠΛΟΪΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΙΣΡΑΗΛ: O ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ !
«O ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΕΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ»
ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ: «ΟΙ ΗΠΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ & ΠΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ» – «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΡΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ»
Η ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ – ΑΠΕΙΛΗ ΟΙ «ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ», ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΖΑΜΙ & Η ΛΙΒΥΗ
ΒΛΕΠΕ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΥΠΝΟ
ΜΠ. ΜΕΝEΝΤΕΖ: ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΘΕΡΜO ΕΠΕΙΣOΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ
ΕΡΕΥΝΑ ΙΣΑ: ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛHΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΣEΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣIΕΣ ΥΓΕIΑΣ
ΜΙΑ ΘΕΣΜΙΚH ΑΠAΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΟΛAΚΗ
ΧΡΕΟΚΟΠΟYΝ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟYΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚEΣ ΕΥΘYΝΕΣ
ΝΕΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΑ» ΠΟΛΑΚΗ
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΚΗΣ
ΣΤΟ 0,5% ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΤΟ 2018
ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ
ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΤΟ «ΝΟΣΤΟΣ 3» ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Στην Αυστραλία θα πραγμα-τοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου η τρίτη φάση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» – το «ΝΟΣΤΟΣ 3» – με τη συμμετοχή των αποδήμων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο

Ειδήσεων ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου.

Η διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα αποτελέσει ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά την Τριμερή Υπουργική Συνάντηση για θέματα διασποράς Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου στο Κάιρο, με τη συμμετοχή του κ. Φωτίου, του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιου για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ και της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ.

Έτσι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Φωτίου είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το «ΝΟΣΤΟΣ 3» θα γίνει στην Αυστραλία, αφού εκεί υπάρχει ισχυρή παρουσία των αποδήμων Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, και γιατί το ζήτησαν οι ίδιες οι οργανώσεις διασποράς των τριών χωρών.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε ότι κατά την Τριμερή Συνάντηση της 10ης Ιανουαρίου θα συζητηθεί λεπτομερώς η διοργάνωση του «ΝΟΣΤΟΣ 3» και θα οριστικοποιηθεί η θεματολογία του, ενώ θα γίνει και ένας απολογισμός για τη μέχρι τώρα πορεία της τριμερούς συνεργασίας σε θέματα διασποράς, και τις δυο προηγούμενες φάσεις του προγράμματος “ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες” – το “ΝΟΣΤΟΣ 1” και το “ΝΟΣΤΟΣ 2”.

Σημείωσε πως στην Τριμερή θα συζητήσουν και άλλα θέματα που εντάσσονται στα πλαίσια της συνεργασίας των τριών χωρών για θέματα διασποράς, όπως η πραγματοποίηση, πιθανόν στην Κύπρο, μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή ηγετών των οργανώσεων της διασποράς των τριών χωρών, και ενδεχομένως και παραγόντων «που ασχολούνται με θέματα ευαίσθητα στην περιοχή».

Αντικείμενο της συζήτησης αυτής, ανέφερε ο κ. Φωτίου, θα είναι ο ρόλος της διασποράς στην προώθηση των συμφερόντων των τριών χωρών, σε τομείς όπως η ασφάλεια στην περιοχή, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η ενέργεια.

Ο κ. Φωτίου είπε πως η εισήγησή του θα είναι, αν τελικά η διοργάνωση αυτή πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, να γίνει την ίδια περίοδο κατά την οποία θα λάβει χώρα και το Συνέδριο των Αποδήμων Κυπρίων.

Ακόμη ανέφερε πως κατά την Τριμερή θα συζητηθεί η πραγματοποίηση, το καλοκαίρι, επίσκεψης στις τρεις χώρες ομάδας νέων αποδήμων τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας υπογράμμισε πως η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε θέματα αποδήμων «υλοποιείται με επιτυχία, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τις διασπορές των τριών χωρών σε πολλές χώρες να έλθουν πιο κοντά, και για αυτό και προωθούνται και τα προγράμματα ‘ΝΟΣΤΟΣ’».

«Ένας από τους βασικούς στόχους της συνεργασίας μας σε θέματα διασποράς είναι να φέρουμε πιο κοντά τις διασπορές των τριών χωρών», σημείωσε.

Πηγή: Omogeneia.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!