Breaking News
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-MERCOSUR ΕIΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
ΛYΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚO ΑΝΑΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μ. ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΕ «ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ» ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 19 ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ «56 ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ
ΟΙ 28 ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΑΝ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COSCO
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ MILLENNIAL
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΑΝ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠIΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛOΓΗΣΗ
Η ΕΠEΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤIΝΟΟΥ»: ΔΙΑΚΟΠEΣ ΡΕYΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕIΜΑΡΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚOΡΙΝΘΟ
SUZI TROS: Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ» ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ 383 ΨΗΦΟΥΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΟ “ΜΑYΡΟ ΜEΤΩΠΟ” ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟY ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟY

Του Κ. Κυριακόπουλου*

Προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο να σχολιάζει κανείς τις δηλώσεις και πολύ περισσότερο τις συμπεριφορές των πολιτικών στελεχών που εμπλέκονται στον κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας…

Πολύ δε περισσότερο, δεν είναι διόλου ευχάριστο το να σχολιάζονται οι δηλώσεις και οι συμπεριφορές των στελεχών της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που το εγγύς γεωπολιτικό περιβάλλον, χαρακτηρίζεται από αστάθεια και αυξημένη νευρικότητα.

Είναι όμως πολλαπλά ανησυχητικό, το ότι υπάρχουν δηλώσεις και παρατηρούνται συμπεριφορές εκ μέρους αυτών των στελεχών, οι οποίες δεν τονώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη… Ενισχύουν την ανησυχία του… Τροφοδοτούν την αβεβαιότητα όλων μας για την επόμενη μέρα.

Και είναι ανησυχητικό, ακριβώς επειδή είναι τέτοιο το περιβάλλον στην εγγύς γεωπολιτική μας γειτονιά, και κυρίως επειδή το σχέδιο της διαρκούς αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας το οποίο κλιμακώνει η γειτονική Τουρκία (και όχι μόνο), βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τελεί υπό διαρκή αναβάθμιση το εύρος της αναθεωρητικής επιθετικότητάς του.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, τα ανεπίτρεπτα έως και απαράδεκτα ολισθήματα είναι διαρκή… Διαπερνούν κάθετα την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του τόπου… Και η μετάλλαξή τους σε τετελεσμένα αξιοποιήσιμα από την απέναντι πλευρά, είναι ταχύτατη.

Μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, τα περιστατικά που καταγράφονται, συνθέτουν μια τραγική εικόνα, με την οποία οι Έλληνες πολίτες είναι αδύνατον να συμβιβαστούν.

Την ολέθρια αρχή, την απετόλμησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωταγωνιστής της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών, με τις δηλώσεις του μέσω των οποίων επιχειρείται να προσφερθεί μαξιλάρι νομιμοποίησης του Τουρκικού αναθεωρητισμού, μέσω της εθελουσίας αποκαθήλωσης των προβλέψεων του Διεθνούς Δικαίου, και του παραμερισμού τους από πολύτιμο εργαλείο οχύρωσης των αδιαπραγμάτευτων εθνικών μας δικαίων.

Την σκυτάλη παρέλαβε για να κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Κατρούγκαλος, για να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος παρεμβάσεων του μαύρου μετώπου του Εσωτερικού Αναθεωρητισμού, από τον επίσης απαράδεκτο κ. Τσιρώνη…

Η θλιβερή συνέχεια, δόθηκε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έχει μπει στο κάδρο μιας αμφιλεγόμενης διαχείρισης, όταν το πρωθυπουργικό ελικόπτερο παρενοχλήθη πάνω από το Αγαθονήσι, σε ένα -κατά τα φαινόμενα- σικέ σκηνικό νομιμοποίησης αμφισβητήσεων, με τον πρωθυπουργό σε ρόλο κινηματογραφιστή και μάλιστα ανήμερα 25ης Μαρτίου.

Οι δηλώσεις περί κηροζίνης οι οποίες ακολούθησαν, μπορεί να προσφέρονται για χαλαρή συζήτηση σε πρωϊνάδικα, αλλά δεν μπορούν να εκλαμβάνονται ως σοβαρές δηλώσεις του πρωθυπουργού μιας χώρας, η οποία υφίσταται με τον συγκεκριμένο τρόπο, τις συνέπειες της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας.

Η σταθερή και συστηματική προσπάθεια της Τουρκίας, να ροκανίσει ΚΑΙ με όρους Διεθνούς Δικαίου τα θεμελιωμένα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αναβαθμίζεται. Έτσι, η επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ του κ. Feridun H.Sinirioglu, δημοσιεύεται στις 22 Μαρτίου ως επίσημο έγγραφο της ΓΣ του ΟΗΕ – Α/73/804 με αναβαθμισμένο κύρος, και απαντά στην από 19 Φεβρουαρίου επιστολή διαμαρτυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Με αυτή την επιστολή πλέον, η Τουρκία επιμένει να χτίζει θέσεις, θέτοντας υπό συνολική αμφισβήτηση το συνολικό καθεστώς του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι την ίδια μέρα ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών πρέσβης Σεντάτ Ονάλ, βρίσκεται στην Αθήνα και «χτίζει» με τον ΓΓ του Ελληνικού ΥΠΕΞ, πρέσβη κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Την απαράδεκτη συνέχεια, έδωσε η πτήση του αρχηγού ΓΕΣ κ. Καμπά ο οποίος επέλεξε να μεταβεί στην ΡΩ χωρίς συνοδεία μαχητικών, αφήνοντας το περιθώριο σε νέα τουρκική θρασύτατη διπλή παρενόχληση, την οποία εκ των υστέρων αναχαίτισαν τα Ελληνικά μαχητικά.

Και βεβαίως την αυλαία έρχεται προσωρινά να κατεβάσει ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κ. Ε. Αποστολάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση εάν φοβάται θερμό επεισόδιο έστω από ατύχημα δήλωσε μονολεκτικά «ΟΧΙ». Και συμπλήρωσε πως: «Εάν δεν κάνουμε λάθος δεν θα γίνει».

Βεβαίως ο κ. Αποστολάκης, δεν υπήρξε διόλου σαφής σε ότι αφορά στο ποιο ακριβώς είναι το λάθος το οποίο ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε ώστε να μην γίνει θερμό επεισόδιο. Και νομίζουμε πως ανάλογες δηλώσεις οι οποίες δεν περνούν διόλου απαρατήρητες από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, η οποία σπεύδει να τις προκαλεί, προκειμένου να τις κεφαλαιοποιεί στο επόμενο βήμα, μόνο ανασφάλεια και ανησυχία καλλιεργούν στον μέσο σκεπτόμενο πολίτη.

Αυτή η εικόνα, ΔΕΝ είναι εικόνα αισιοδοξίας… ΔΕΝ παραπέμπει σε ηγετική ομάδα με εθνική αυτοπεποίθηση… Και κυρίως ΔΕΝ αντιστοιχίζεται με προσωπικό αποφασισμένο να μην ενσωματώσει εθνικά δίκαια μέσα σε ανομολόγητα παζάρια, που υπηρετούν την γεωστρατηγική των ισχυρών και εναποθέτουν στην ιστορία μια γεωπολιτικά ακρωτηριασμένη χώρα.

Το περιβάλλον με τις αυταπάτες που αναπαράγονται στην βάση της λογικής του παρασιτικού προστατευτισμού, και παγιώνουν έναν επικίνδυνο εσωτερικό αναθεωρητισμό που στρογγυλεύει γωνίες και ροκανίζει αδιαπραγμάτευτα, είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον… Μια θερμοκοιτίδα αναπαραγωγής συμβιβασμών και υπαναχωρήσεων που αξιοποιούνται συστηματικά, και υπερσυσσωρεύουν τετελεσμένα ικανά να αποδυναμώσουν και εν τέλει να ακυρώσουν την γεωπολιτική υπόσταση της χώρας με την μορφή που την γνωρίσαμε.

Σε συνθήκες αυξημένης γεωπολιτικής ρευστότητας και γενικευμένης ανασύνταξης των γεωστρατηγικών ισορροπιών και δεδομένων, η οποία συντελείται σε ένα περιβάλλον επιθετικής γεωοικονομίας, η πατρίδα μας οφείλει να έχει πλήρη επίγνωση του πραγματικού γεωπολιτικού της μεγέθους και της βαρύτητας της θέσης της, προκειμένου να λειτουργήσει στη βάση μιας «επιθετικής» στρατηγικής ώστε με όχημα μια ασυμβίβαστη διπλωματία, να θεμελιώσει έτι περαιτέρω τα εθνικά της δίκαια, και όχι να σύρεται σε πρακτικές αυτοπεριστολής, αφού ότι παραχωρείται με όρους διπλωματικής «προσαρμογής», χάνεται οριστικά και δεν ανακτάται «στον αιώνα τον άπαντα».

Η αναντιστοιχία αυτής της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού συνολικά, με τις ιστορικές προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα είναι εμφανής.

Η ελληνική κοινωνία, οφείλει να έχει επίγνωση της νέας κατάστασης που δομείται στα ερείπια της ανοχής της, και να τροποποιήσει τους όρους πριν οι εξελίξεις καταστούν μη αναστρέψιμες.

*μέλους της ΠΓ της ΔΗ.ΠΟ.Σ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ”

Photo: Nεο ελληνικο φορουμ

(Σημ, Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις) 

Πηγή: Anixneuseis.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!