Breaking News
ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΛΑ ΝΙΝΙΑ»
ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
Η ΣΥΡIΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕI ΤΟ ΙΣΡΑHΛ OΤΙ ΣΚOΤΩΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛΑΝ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ: ΑΠΟ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΑΡΤEΜΙΔΑ: ΤΟ «ΛΕΜOΝΙ», Ο «ΜΠAΝΙ» ΚΑΙ Ο ΤΡOΠΟΣ ΔΡAΣΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΣΥΜΜΟΡIΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ή ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ;
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ: ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ F-16 ΩΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ F-35
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΓΙΑ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΙΡAΝ ΕΙΣEΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜEΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜO ΑΣΦΑΛΕIΑΣ SCO ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛHΣ ΤΗ ΡΩΣIΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚIΝΑ

Το Ιράν προσχώρησε στον φορέα ασφαλείας της Κεντρικής Ασίας με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα, καλώντας τις χώρες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) να το βοηθήσουν να σχηματίσει έναν μηχανισμό για την αποφυγή κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση.

Ο φορέας που σχηματίστηκε το 2001 από την Ρωσία, την Κίνα και τα πρώην σοβιετικά κράτη στην Κεντρική Ασία, επεκτάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια και συμπεριλάμβανε την Ινδία και το Πακιστάν, με σκοπό να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο ως αντίβαρο στη δυτική επιρροή στην περιοχή

Η σύνοδος κορυφής του οργανισμού στο Τατζικιστάν ήταν η πρώτη εμφάνιση στο εξωτερικό του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Αύγουστο.

Ο Raisi χαιρέτισε την ευκαιρία που θα έδινε η ένταξη στο Ιράν, ως χώρα κατά μήκος της κινεζικής διαδρομής “Belt and Road”, για να ενταχθεί σε σημαντικούς εμπορικούς δεσμούς σε όλη την Ευρασία. Η ιρανική τηλεόραση ανέφερε ότι η προσχώρηση του Ιραν του δίνει πρόσβαση σε τεράστιες αγορές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Στην ομιλία του στα μέλη, ο Raisi χαρακτήρισε τις κυρώσεις κατά του Ιράν ως τρομοκρατία και είπε ότι η οργάνωση θα πρέπει να σχεδιάσει έναν μηχανισμό που θα βοηθήσει την Τεχεράνη να τα αποτρέψει.

Η Ρωσία και η Κίνα, μαζί με τις δυτικές χώρες, είναι συμβαλλόμενα μέρη σε μια συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον εγκατέλειψε τη συμφωνία το 2018 και επανέφερε μονομερώς τις οικονομικές κυρώσεις. Οι διαπραγματεύσεις φέτος για την αναβίωσή του έχουν σταματήσει από την εκλογή του Ράισι.

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις ειρηνικές πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν που βρίσκονται στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών», δήλωσε ο Ράισι. «Η διπλωματία είναι αποτελεσματική μόνο όταν όλα τα μέρη τηρούν. Οι απειλές και η πίεση δένουν τα χέρια της διπλωματίας και την καθιστούν αναποτελεσματική».

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *