Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΠΟΛΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΟ…

Του Χρήστου Ν. Κώνστα

Η πιθανολογούμενη εγκληματική ενέργεια της παράνομης μαγνητοφώνησης μιας συνομιλίας, η -χωρίς ρητή συναίνεση- δημοσιοποίησή της και η απίστευτη ευκολία με την οποία ένας υπουργός -χωρίς άλλη επαγγελματική δραστηριότητα από το 2015- καταφέρνει να πάρει ένα γενναιόδωρο επαγγελματικό δάνειο, είναι ζητήματα σοβαρά, τραγικά και ενδεικτικά της θεσμικής κατάρρευσης της χώρας.

Κι όμως αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Το γεγονός ότι ένας υπουργός -μέλος της εκτελεστικής εξουσίας- σηκώνει το τηλέφωνο για να εκστομίσει εντολές, οδηγίες και απειλές προς τη διοίκηση μιας ανεξάρτητης αρχής, στην περίπτωσή μας της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, αποτελεί σοβαρή θεσμική παρεκτροπή.

Το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε πλήρως τον υπουργό του. Δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο η κυβέρνηση στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης σήκωσε το τηλέφωνο και απειλούσε τον κεντρικό τραπεζίτη.

Όχι μόνον αυτό αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάλυψε, δικαιολόγησε και ανέχθηκε την παρα-θεσμική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με το πρόσχημα ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πολιτικό παρελθόν».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποθάλπει τον Παύλο Πολάκη. Ο κ. Πολάκης εκφράζει τον κ. Τσίπρα.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας, ήταν 19-20 Ιανουαρίου, από την εκκωφαντική παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κατηγόρησαν ευθέως τον ίδιο αναπληρωτή υπουργό, τον Παύλο Πολάκη για «θεσμική εκτροπή» με αφορμή τις πρωτοφανείς -τότε- αναρτήσεις του, ο οποίος έφθασε στο σημείο να κατονομάσει προσωπικά και δημόσια δικαστές και εισαγγελείς που χειρίζονται πολιτικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, κατηγορώντας τους ευθέως για αδράνεια και υποδεικνύοντας τους σε ορισμένες περιπτώσεις ενέργειες, ακόμα και προσωρινές κρατήσεις.

Η κυβέρνηση μισεί τις ανεξάρτητες αρχές και απεχθάνεται οποιονδήποτε «θεσμό» δεν υπακούει στις εντολές της

Η κυβέρνηση αυτή είναι τέκνο μιας συγκυριακής τερατογένεσης, ενός εκλογικού εκτρώματος από το πάντρεμα του απύθμενου λαϊκισμού και της μνημονιακής απελπισίας της περιόδου 2014-2015.

Την οριακή της κοινοβουλευτική πλειοψηφία την εκμεταλλεύεται για να καταλάβει την απόλυτη εξουσία ώστε να ελέγχει το κράτος τώρα που καταλαβαίνει ότι χάνει τις εκλογές…

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *