ΕΛΛΑΔΑ
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Το ΓΕΣ έκανε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στην Αγία Βαρβάρα και στο Πυροβολικό. Αφίσες, φωτογραφίες και βίντεο για την προστάτιδα του Σώματος.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του εκτενές αφιέρωμα για τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού.

Η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας είναι αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

“Από τη δημιουργία του ελληνικού Στρατού και από τότε που υπάρχει το Πυροβολικό στην σύγχρονη Ελλάδα, όλοι οι πυροβολητές εορτάζουν με μεγαλοπρέπεια τη μνήμη της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της προστάτιδος και καταφυγής τους” αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του το ΓΕΣ.

Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το πυροβολικόν” είναι η φράση που έχουν στα χείλη τους οι Πυροβολητές και στολίζει όλα τα στρατόπεδα του Πυροβολικού, προστίθεται στο σχετικό αφιέρωμα.

Αναλυτικότερα, στο αφιέρωμα παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία για το Πυροβολικό από την αρχαιότητα έως και τον 19ο αιώνα, ένα χρονολόγιο του ελληνικού Πυροβολικού, καθώς και ιστορικές στολές.

Πυροβολικό 2

Γίνονται αναφορές στο έμβλημα και το εμβατήριο του Πυροβολικού, καθώς και σε επιφανείς πυροβολητές.

Περιλαμβάνονται προσωπικές μαρτυρίες για το Πυροβολικό, αναφορές στη μάχη του Δισπηλιού τον Απρίλιο του 1941, επετειακές αφίσεις του ΓΕΣ, μουσειακά πυροβόλα, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πυροβολικό 3

Στο αφιέρωμα υπάρχουν, επίσης, ξεχωριστές ενότητες για τα μουσειακά πυροβόλα, τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, το πυροβόλα, τα συστήματα παρατήρησης, τους πολλαπλούς εκτοξευτές, τα αντιαεροπορικά συστήματα καθώς και τα συστήματα παρατήρησης και ελέγχου.

Πυροβολικό 4
Πυροβολικό 5

Επιπλέον, παρουσιάζονται βίντεο με βολές πυροβολικού μάχης.

 

Πηγή: Thetoc.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *