Breaking News
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ HARLEM STAGE ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΙΣΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΑΔΩΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS
23 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 16: Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ MIT
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙA» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…
ΠΡΟΚΑΛΕI Η ΤΟΥΡΚIΑ: «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟI ΙΣΧΥΡΙΣΜΟI» Η ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ 5 ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
22 ΜΑΙΟΥ 2Ο19: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΕΙ

Μέχρι τώρα προσπερνούσα το Αγρίνιο, χωρίς να μου έχει δοθεί η ευκαιρία να σταματήσω σε αυτό τον τόπο και να τον γνωρίσω καλά. Δεν έτυχε ή ίσως δεν δόθηκε η ευκαιρία, η οποία όμως βρέθηκε μέσα στο καταχείμωνο…

Το Αγρίνιο είναι μια φιλική πόλη που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Και αποτελεί την αφετηρία για να γνωρίσει κανείς όλη την Αιτωλοακαρνανία και τα καλά κρυμμένα μυστικά της, με το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον που το συνθέτουν οι ορεινοί όγκοι, οι διεθνούς ενδιαφέροντος υδροβιότοποι, οι μεγάλες και μικρές λίμνες, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Αγρίνιο

Το Αγρίνιο είναι ο κρίκος που συνδέει την Αιτωλία με την Ακαρνανία. Μια πόλη η οποία δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλες πόλεις, μιας και τα έχει όλα για τον επισκέπτη της.

ΤριχωνίδαΤριχωνίδα

ΤριχωνίδαΤριχωνίδα

Με αξιοθέατα πολλά, τα οποία δεν φτάνει μία μέρα για να τα επισκεφθεί κανείς:
Οι διατηρητέες αποθήκες της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτου, ο βυζαντινός ναός της Αγίας Τριάδας του Μαύρικα, το ξεχωριστό και ιδιαίτερο κέντρο του Αγρινίου, ο Άγιος Χριστόφορος, το Παπαστράτειο δημοτικό πάρκο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και η αίθουσα τέχνης Καπράλου, οι διατηρητέες καπναποθήκες Παπαστράτου και Παπαπέτρου, το Μνημείο Μικρασιατών προσφύγων με κεντρική μορφή τη Μικρασιάτισσα Μάνα, ο ναός της Αγίας Τριάδας του Μαύρικα, η αρχαία Στράτος, ο πρώην Σιδηροδρομικός Σταθμός, οι λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχία, το φαράγγι της Κλεισούρας, το υδροηλεκτρικό φράγμα Κρεμαστών, το υδροηλεκτρικό φράγμα Στράτου, το υδροηλεκτρικό φράγμα Καστρακίου, ο παλιός μιναρές στην περιοχή Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι), το άλσος του Αγίου Χριστοφόρου.

ΜεσολόγγιΜεσολόγγι

 Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου

Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου

Με αφετηρία το Αγρίνιο, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, το Αιτωλικό, την Αμφιλοχία, τη Βόνιτσα, τον Αστακό και το Θέρμο και πολλές άλλες περιοχές.

ΒόνιτσαΒόνιτσα

Τα νοτιοδυτικά παράλια χαρακτηρίζονται από την παρουσία λιμνοθαλασσών, με γνωστότερες αυτές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού. Ο Αχελώος αποτελεί το φυσικό όριο ανάμεσα στην Αιτωλία και την Ακαρνανία, ενώ άλλοι αξιόλογοι ποταμοί είναι ο Εύηνος κι ο Μόρνος.

ΝαύπακτοςΝαύπακτος

Στην ενδοχώρα του νομού δεσπόζει η Τριχωνίδα, η οποία είναι και η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας (96 km²). Στο Νομό υπάρχουν επίσης οι λίμνες: Αμβρακία, Λυσιμαχία, Οζερός, Βουλκαρία και οι τεχνητές λίμνες του Καστρακίου, των Κρεμαστών και Στράτου.

Αιτωλοακαρνανία Αιτωλοακαρνανία

Τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνουν το Παναιτωλικό, που είναι το ψηλότερο βουνό του νομού (1.924 μ.) στα βορειοανατολικά, Ακαρνανικά όρη στα δυτικά, Βορειοδυτικά τα Όρη Βάλτου, στα νότια το όρος Αράκυνθος, Νοτιοανατολικά τα Όρη Ναυπακτίας γνωστά και ως Κράβαρα και τέλος ανάμεσα στα Ναυπάκτια Όρη και το Παναιτωλικό Όρος και χωρίς να διακόπτεται ο ορεινός όγκος βρίσκονται τα Όρη Λιδωρικίου. Τέλος, στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται το σημείο με το χαμηλότερο υψόμετρο στην Ελλάδα με -10 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Γέφυρα Ρίο - ΑντίρριοΓέφυρα Ρίο – Αντίρριο
Και φυσικά, όποιος βρεθεί σε αυτά τα μέρη, δεν θα φύγει χωρίς τις κατάλληλες προμήθειες: το φημισμένο αυγοτάραχο, θαλασσινά και ψάρια, ντόπιο κρασί και λάδι, γλυκά κουταλιού και τυροκομικά προϊόντα.
Τοπικά Προϊόντα

Πηγή: Anagnostis.org

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!