ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ DRONE

Η Τουρκία παρουσίασε στη Βρετανία τις επιλογές που μπορεί να έχει, στην πιθανότητα αγοράς τουρκικών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drone), ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Mustafa Varank δήλωσε ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιδείξει ισχυρό ενδιαφέρον για τα τουρκικά drone. Τώρα θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους. Τους παρουσιάσαμε τις επιλογές. Τώρα, εξ όσων γνωρίζουμε, το Λονδίνο εξετάζει σοβαρά αυτές τις επιλογές”.

Ο Τούρκος υπουργός στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι “πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα δούμε “Μπαϊρακτάρ” και άλλα drone τα οποία θα έχουν αγοραστεί από την Τουρκία, να πετάνε στους ευρωπαϊκούς ουρανούς.

Ο κ. Varank επίσης υπογράμμισε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας έχει αναφέρει για τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ως παράγοντα “που αλλάζει το παιχνίδι”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, τα έσοδα της Άγκυρας από την αμυντική και αεροναυπηγική βιομηχανία σε ετήσια βάση ανέρχονται σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσθεσε ότι οι εξαγωγές του αμυντικού τομέα έχουν αυξηθεί από 340 εκατ. δολάρια το 2005, σε 3 δισ. δολάρια το περσινό έτος.

Σάββατο, 16-Οκτ-2021 12:51

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *