Breaking News
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟ NAVTEX
ΕΠIΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛOΤΟΦ ΚΑΤA ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑIΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚH ΠΕΝΤAΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣIΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚOΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΕΜΠΟΡIΟΥ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚO ΕΠΕΙΣOΔΙΟ ΛOΓΩ ΠΡΩΤΟΣEΛΙΔΟΥ – Η AΓΚΥΡΑ ΚAΛΕΣΕ ΤΟΝ EΛΛΗΝΑ ΠΡEΣΒΗ ΣΤΟ ΥΠΕΞ
«ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΡΩΣΙΑ: ΟΧΗΜΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
ΣΕ ΕΞEΛΙΞΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚH ΠΟΡΕIΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣIΝΙ ΣΤΗ ΜΝHΜΗ ΤΟΥ ΠΑYΛΟΥ ΦYΣΣΑ
ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚIΝΗΣ: ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚA ΑΥΞΗΤΙΚH Η ΤAΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜAΤΩΝ ΜΕ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚH
ΑΥΤA ΕIΝΑΙ ΤΑ ΝEΑ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡA ΜEΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚH: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚH Η ΤΗΛΕΡΓΑΣIΑ ΓΙΑ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜEΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜOΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚO ΤΟΜEΑ
Ο «ΙΑΝOΣ» ΑΠO ΤΟ ΔΙAΣΤΗΜΑ – ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦEΣ ΠΟΥ AΦΗΣΕ ΣΤΟ ΠEΡΑΣΜA ΤΟΥ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΙΑΝΟΣ»: ΠΟΤΕ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ: ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ XI ΙΣΩΣ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ OLYMPIA FORUM
Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SMART CITIES
DEJA VU ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
ΠΙΟ ΚΟΝΤA Η EΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ
ΠΑΡΑIΤΗΣΗ ΣAΡΑΤΖ: ΠΕΡΙΟΡIΖΕΤΑΙ Ή ΕΝΙΣΧYΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΑΡΟΥΣIΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒYΗ;
ΙΡΑΝΟΙ “ΧΑΚΕΡ” ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

Του Γιώργου  Σεφερτζή*

Μετά την αναμφισβήτητη διπλωματική επιτυχία που σημειώθηκε με την υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την έστω μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, είναι γεγονός ότι νέα δεδομένα δημιουργούνται στην περιοχή. Τα τετελεσμένα που παραλίγο να δημιουργηθούν με το τουρκολιβυκό μνημόνιο ανατρέπονται. Η αναγνώριση της ύπαρξης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου δύσκολα πια μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι ακριτομυθίες περί ελληνικών μαξιμαλιστικών θέσεων στα θέματα της υφαλοκρηπίδας των νησιών, που είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον γερμανικό κυρίως Τύπο, θα είναι δυσκολότερο πλέον να αναπαραχθούν.

Μένει τώρα να φανεί ποιες θα είναι οι πραγματικές αντιδράσεις της Άγκυρας. Έχουν γίνει γνωστές οι λεκτικές, στις οποίες κατά μία μάλλον ανώδυνη έννοια περιλαμβάνεται και η Navtex που εξέδωσε για τις 10 και 11 Αυγούστου η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας για διεξαγωγή τουρκικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι πιο ουσιαστικές που αφορούν στις διερευνητικές ελληνοτουρκικές επαφές με τις οποίες αποφασίσθηκε να κλείσει το κεφάλαιο της έντασης που προκάλεσε η έκδοση της προηγούμενης Navtex στην περιοχή και η έξοδος του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο.

Για την Τουρκία, η κατάσταση που δημιουργείται είναι μπρος βαθύ και πίσω ρέμα. Αν παγώσει μέχρι νεωτέρας τις διερευνητικές επαφές, θα της είναι πολύ δύσκολο να βρει μια δικαιολογία που να μην την εκθέτει διεθνώς και μάλιστα στα μάτια δυνάμεων στη στήριξη των οποίων υπολογίζει. Αν προσέλθει σε αυτές ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτε, θα αποδυναμώσει τη διπλωματική της θέση στην περιοχή. Και μάλιστα σε μια στιγμή που με τη λεγόμενη προβολή ισχύος υπολόγιζε, αν μη τι άλλο, να επηρεάσει τις εξελίξεις στην άμεση γειτονιά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο μεσοδιάστημα υπήρξε μεγάλη κινητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης στο μέτωπο του κυπριακού εν όψει προφανώς των προγραμματισμένων για τις αρχές Οκτωβρίου «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις οποίες ανανεώθηκε για έξι μήνες η θητεία της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού στην Κύπρο και ζητείται από τον Γενικό του Γραμματέα να υποβάλει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2021 την έκθεσή του για τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Αν δεν είχαν μεσολαβήσει η τραγωδία της Βηρυτού, που λειτουργεί πια ως ακόμη ένας επιταχυντής των εξελίξεων στην περιοχή και η υπογραφή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ, που ματαιώνει τα σχέδια της Τουρκίας για την γεωστρατηγική απομόνωση της Ελλάδας από την Ανατολική Μεσόγειο, είναι μάλλον προφανές ότι εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών ο Ερντογάν σε τρεις κυρίως «βοήθειες» θα μπορούσε να ελπίζει.

Η πρώτη είναι η «βοήθεια» που θα μπορούσαν να του προσφέρουν οι εξελίξεις στη Λιβύη με την προέλαση του στρατού της Τρίπολης προς τη Σύρτη. Φαίνεται ότι μια τέτοια εξέλιξη αποκλείεται πια και στρατιωτικά και πολιτικά. Ούτε η Γαλλία ούτε η Ρωσία είναι πιθανό να συζητούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο δε στρατηγός Χαφτάρ μοιάζει και πάλι να ενισχύεται αποτελεσματικά.

Η δεύτερη είναι η «βοήθεια» που ο Ερντογάν θα μπορούσε να έχει από τη μεσολάβηση της γερμανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων. Όμως σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι διερευνητικές επαφές, που προφανώς συμφωνήθηκαν στις τριμερείς συναντήσεις του Βερολίνου, πολύ λίγα θα είναι τα περιθώρια της γερμανικής προεδρίας να συνηγορήσει υπέρ μιας πιο εφεκτικής στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία. Πολύ δε περισσότερο που δεν είναι για τη Γερμανία η καταλληλότερη στιγμή για να δυσαρεστήσει τη Γαλλία.

Η τρίτη είναι η «βοήθεια» που ο Ερντογάν θα μπορούσε να περιμένει από τους «Τουρκοκύπριους αδελφούς» σε περίπτωση που οι τελευταίοι αποφάσιζαν με την ψήφο τους να μην επανεκλέξουν ως ηγέτη τους τον σημερινό λιγότερο υποτακτικό στην Άγκυρα «πρόεδρο» Ακιντζί. Με τα σημερινά, ωστόσο, δεδομένα ο Ακιντζί παραμένει ο επικρατέστερος Τουρκοκύπριος ηγέτης και οι αντίπαλοί του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να συνασπισθούν για το χατίρι της Άγκυρας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ημέρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου μόνο σε ρυθμούς θερινής ραστώνης δεν θα κινούνται. Με την Αμυντική συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Κυπριακής Δημοκρατίας να έχει τεθεί σε ισχύ από την πρώτη του μηνός, τον πρόεδρο Μακρόν να επιστρέφει στη Βηρυτό την 1η Σεπτεμβρίου, τον Λαβρόφ να επισκέπτεται τη Λευκωσία στις 8 Σεπτεμβρίου και την απόσταση που χωρίζει τη Λάρνακα από τον Λίβανο να μην ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα καθιστώντας την Κύπρο δυνάμει καταφύγιο για χιλιάδες Λιβανέζους, η τροπή που φαίνεται να παίρνουν τα πράγματα δεν μοιάζει να είναι η καλύτερη για τον Τούρκο πρόεδρο.

Ίσως μάλιστα η σιωπή της Τουρκίας για τα όσα συνέβησαν στη λιβανική πρωτεύουσα να είναι η πιο ενδεικτική της αμηχανίας στην οποία φαίνεται να περιέρχεται για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό η ηγεσία της γείτονος. Είτε γιατί τα γεγονότα τρέχουν πια με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που υπολόγιζε για να προλάβει τις εξελίξεις. Είτε γιατί κανένα από τα τετελεσμένα που προσπάθησε να δημιουργήσει δεν της έχει βγει, προς το παρόν τουλάχιστον.

Μένει να αποδειχθεί αν η αμηχανία της την καταστήσει επιθετικότερη ή συγκαταβατικότερη. Πάντως πιο φιλόδοξη είναι μάλλον απίθανο να γίνει, ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί έχουν αρχίσει να γίνονται δυσκολότεροι και για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

*Ο Σεφερτζής Γεώργιος είναι Θ.: Επικοινωνιολόγος – Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στην εταιρία Συμβούλων Επικοινωνίας EVRESIS Consulting. Γ.: Αθήνα, 15.05.1953  ΟΣ.: Ελίνα  Παι.: Κάτια  Γο.: Δημήτριος, Αικατερίνη  Ε.: 1969-71 30ο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λεόντειο Λύκειο Ν.Σμύρνης, 1971-75 Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου.  Το 1976 μεταπτυχιακές σπουδές και Diplome Etudes Aprofondies Κοινωνικών Επιστημών της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Socials, 1976-83 μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στην Επιστημολογία των Κοινωνικών Θεωριών, την Κοινωνική Ιστορία, την Κοινωνική Ψυχολογία και τις Πολιτικές Επιστήμες.  Διδακτορική διατριβή για τη “Συγκριτική, Συγχρονική και Διαχρονική Ανάλυση των Προτύπων Μετάδοσης και Διάδοσης Ιδεολογικών Συστημάτων και Μηνυμάτων” με την εποπτεία της Σχολής Ανωτάτων Κοινωνικών Επιστημών και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού  K.: 1971-74 Ιδιωτικός υπάλληλος, 1974-75 Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού “ΑΝΤΙ”, 1975-79 μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού “Ο πολίτης”, 1979-83 Κοινωνικός Ερευνητής στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Socials, 1983-85 Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, 1985-86 Διευθυντής πολιτικού γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, 1986-87 Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών για την προβολή Εθνικών Θεμάτων στο εξωτερικό, 1987-88 Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, 1988-92 Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Schlumberger και του Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, 1992-2000 ασχολείται με τη διαφήμιση είτε ως Διευθυντής είτε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας.  Εργάστηκε για την AVRA, την ECON, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τη FIAT Auto Hellas, την ALFA ROMEO, την Ιονική Τράπεζα, τον ΟΠΑΠ, τις τηλεοράσεις Nokia, την ασφαλιστική ΚΟUBAS, τη φαρμακευτική APIVITA, τη ΝΙΝΤΕΝΤΟ, τη Lacoste, τη Samsung κ.α.  Από το 1994 έως σήμερα ασχολείται με το χειρισμό θεμάτων Πολιτικής Επικοινωνίας.  Διεύθυνση της προεκλογικής εκστρατείας του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου” στις Ευρωεκλογές (1994), του υποψήφιου Δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη στις Δημοτικές Εκλογές στον Πειραιά (1994), του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βουλγαρίας (1994), του υποψήφιου Δημάρχου Σόφιας Josivov (1996), του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Φωτίου (1998).  1995-97 Σύμβουλος Επικοινωνίας του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου, 1997-98 σχεδιασμός στρατηγικής επικοινωνίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδας και Διευθυντής Διαφήμισης του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.  Το 1999 Διευθυντής Διαφήμισης για την Ομοσπονδία Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδας – Προβολή Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, 1999-2000 Κεντρικός Υπεύθυνος Δημοσιότητας των Περιφερειακών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, “Υγεία-Πρόνοια”, “Περιβάλλον” -Σύμβουλος Επικοινωνίας της Κοινοπραξίας που ανάλαβε έργο του Υπουργείου Γεωργίας, 2000-02 Διεύθυνση προγράμματος ερευνών της ΕΡΤ Α.Ε. για την πρόγνωση των αποτελεσμάτων εκλογών- Σύμβουλος επικοινωνίας Υπουργείου Γεωργίας, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδας – Προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη αγροτικών περιοχών. Σήμερα Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού στην εταιρία Συμβούλων Επικοινωνίας EVRESIS Consulting.  ΙΕ.: Είναι από τους πρώτους του κλάδου του σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας.  Από το 1994 έως σήμερα διδασκαλία Στρατηγικών Επικοινωνίας και Μάρκετιγκ, Οργάνωση Υπηρεσιών Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Δημοσιότητας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαίδευση στελεχών για την υλοποίηση προγραμμάτων εσωτερικής επικοινωνίας μεγάλων οργανισμών, Εκπαίδευση στελεχών Δημοσίων Σχέσεων και προβολής Συνδικαλιστικών Φορέων, Οργάνωση σεμιναρίων για θέματα επικοινωνίας της ELGA- Ελληνογαλλική Αντιπαράθεση και Διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, Συστηματική αρθογράφηση και σχολιασμός θεμάτων Πολιτικής Ανάλυσης και Επικοινωνίας.  Σήμερα Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού στην εταιρία Συμβούλων Επικοινωνίας EVRESIS Consulting.  Δ.: Υπεύθυνος διοργάνωσης Συνεδρίου των Ελληνικών και Αναπτυξιακών Εταιριών στα Ιωάννινα και αργότερα στην Αθήνα, Υπεύθυνος οργάνωσης και παρουσίασης της Πρώτης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή το 2001- Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη το 2001 – Πελοποννήσου στην Τρίπολη το 2001 – Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα το 2001- Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι το 2001- Αττικής στην Αθήνα το 2001 – Θεσσαλίας στη Λάρισα το 2001 – Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη το 2001 – Κρήτης στο Ηράκλειο το 2001 – Ηπείρου στα Ιωάννινα το 2001 – Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη το 2001.  Υπεύθυνος οργάνωσης και παρουσίασης Πρώτης Συνεδρίασης Παρακολούθησης του Ε.Π. LEADER – του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑ – του Ταμείου Συνοχής – του Ε.Π. Αγροτική Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 ως 2006. Υπεύθυνος οργάνωσης και παρουσίασης Δεύτερης Συνεδρίασης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά το 2002 και του Γ ΚΠΣ στην Αθήνα το 2002. Υπεύθυνος διοργάνωσης και περιεχομένου παρουσιάσεων του Γ ΚΠΣ και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2000-06. Δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις, μελέτες. M.: Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικών Επιστημών.

 

 

 

 

Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο του σαββατοκύριακου 8-9 Αυγούστου.

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *