ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΑΡΕΜ ΙΝΤΖΕ

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Τις τελευταίες ώρες, ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ωστόσο εδώ και μερικές μέρες δέχεται πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ενώ δέχθηκε απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση. Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO). 

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν. Τον Μάιο 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει την Συμμαχία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Me πληροφορίες από: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *