ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ – ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αυξάνονται οι δικαιούχοι του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» ενώ την προγραμματική συμφωνία για την έναρξη του οποίου υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος που ήδη «τρέχει», θα αξιοποιήσει αυξημένους πόρους καθώς τα αδιάθετα κονδύλια του προηγούμενου κύκλου θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε με πρόσφατη διάταξη νόμου που έφερε το Υπουργείο Τουρισμού.

Αυξάνονται οι πόροι και οι δικαιούχοι

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Τουρισμού στην σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα αφορά περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους καθώς διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ στους ευεργετούμενους δικαιούχους που θα λαμβάνουν ενισχυμένο ποσό προστίθενται νέες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι πολύτεκνοι. Παράλληλα το ποσό που θα λάβουν όλοι οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα είναι αυξημένο σε σχέση με τον Α’ κύκλο.

Ξεκινούν τον Ιανουάριο οι αιτήσεις

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για τους δικαιούχους αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του νέου έτους. Έτσι το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, αλλά ταυτόχρονα και αναπτυξιακό με όρους βιωσιμότητας, σύμφωνα δηλαδή με τη νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού, για δίκαιη τουριστική ανάπτυξη με μέτρο και ισορροπία, όπως τονίζει το υπουργείο Τουρισμού.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *