Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βλάψουν την συσκευή σας.

Η συνεχής έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως έχουν επισημάνει αρκετές έρευνες, προκαλεί φθορές στο κινητό τηλέφωνο. Φθορές στο λογισμικό, την μπαταρία ακόμη και το σύστημα αφής.

Με ποιο τρόπο, όμως, μπορούμε να τα προστατέψουμε και πόσο κακό θα τους κάνουμε εάν τα αφήσουμε για ώρες κάτω από τον ζεστό ήλιο;

Αξίζει αρχικά να σημειωθεί πως το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει μεγάλη θερμότητα όσο λειτουργεί, είτε το χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι, είτε τον χειμώνα. Πόσες φορές, άραγε, ιδιαίτερα κατά τη φόρτιση, δεν το έχουμε πιάσει να ζεματάει δίπλα στην πρίζα; Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει.

Όταν το θερμόμετρο, λοιπόν, ξεπεράσει τους 35 βαθμούς, ο επεξεργαστής του smartphone αρχίζει να λειτουργεί με πιο αργούς ρυθμούς και να λαγκάρει σε αρκετές περιπτώσεις. Μερικά, μάλιστα, κλείνουν μόνα τους στην προσπάθεια να ρίξουν τη θερμοκρασία και ανοίγουν μόνο όταν είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

Φθορά, επίσης, σημειώνεται και στην μπαταρία του κινητού, η οποία όσο ζεσταίνεται, τόσο πιο πολύ ζορίζεται και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως σε μια ηλιόλουστη μέρα στην παραλία, η οθόνη λειτουργεί στο 100% της φωτεινότητάς της, με αποτέλεσμα να φθείρει και αυτό τη δύναμή της.

Πώς μπορείς να προστατέψεις το κινητό από τον καύσωνα

Οι τρόποι είναι πολλοί και απλοί. Εάν το χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να το έχουμε μόνιμα σε ένα σκιερό μέρος και κοντά στο αεραγωγό του air condition. Επίσης, θα πρέπει να αποφύγουμε να το χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της φόρτισης, καθώς έτσι παράγεται ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Σημαντικό είναι, επίσης, να κλείνουμε εφαρμογές ή λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούμε συνέχεια, όπως για παράδειγμα την τοποθεσία ή το GPS.

Έτσι, όσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει, τόσο λιγότερη θερμότητα παράγει.

Τέλος, εάν αντιληφθούμε πως το κινητό μας τηλέφωνο έχει υπερθερμανθεί, το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να το κλείσουμε για μερικά λεπτά, να το βάλουμε στη σκιά, και να το ανοίξουμε μόνο όταν δούμε πως έχει πέσει η θερμοκρασία του.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να προκληθούν μόνιμες βλάβες, οι οποίες μπορεί και να μην επισκευάζονται.

 

Πηγή: Νews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *