Breaking News
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΕΡΝΤΟΓAΝ: Η ΤΟΥΡΚIΑ ΔΕΝ EΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤEΛΕΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝHΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤEΣ 10 ΧΩΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΜΑΝ ΚΑΒΑΛΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΕΞ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓO ΤΟΥ ΣΕΝΤΑΝΤ ΟΝΑΛ
ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΑΪΒΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛΙΣΤΡΙΑΣ
ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤOΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΚAΡ – ΥΕΘΑ: ΑΠΑΙΤΕIΤΑΙ ΤHΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
ΚΡΗΤΗ: ΣΕ ΑΡΓIΑ ΥΠΕYΘΥΝΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟY ΚEΝΤΡΟΥ – ΦEΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙAΣΤΗΚΕ ΕΙΚΟΝΙΚA
ΚΟΡOΝΟΪΟΣ: ΑYΞΗΣΗ 28% ΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟY ΦΟΡΤIΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΚΑΕΝΝEΑ ΝΕΚΡΟI ΣΕ ΤΡΟΧΑIΟ ΔΥΣΤYΧΗΜΑ ΣΤΟ ΚAΙΡΟ
Η ΒΟΜΒΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΜΠΟYΜΕΡΑΝΓΚ ΣΤΟ ΙΡAΝ: Η ΤΕΧΕΡAΝΗ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚH -ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ;
ΕΛΛΑΔΑ
“ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ” ΓΙΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΒΑΖΕΙ “ΛΟΥΚΕΤΟ” 36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ !

Οι «τίτλοι τέλους», οι οποίοι πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο για τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς η παρουσία τους σιγά -σιγά χάνεται από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, φέρνουν στη δημοσιότητα και ανθρώπινες ιστορίες, τις οποίες «γράφουν» οι φοιτητές και το προσωπικό των ιδρυμάτων.

 

 

«Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητά μας παιδιά. Ήταν ένα ταξίδι αρκετών ετών που έφτασε στο τέλος του. Όπως κάθε ταξίδι είχε και τα καλά του και τα άσχημά του. Ας κρατήσουμε όλοι μας μόνο τις καλές στιγμές και ας αφήσουμε στη λήθη τα άσχημα. Σας προτρέπουμε, αφού διαβάσετε πολύ καλά το νόμο και ειδικά το σημείο που αφορά τους φοιτητές, να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά και να επιλέξετε αυτό που θα είναι πραγματικά προς όφελός σας. Μην σας δελεάσουν ονόματα και οι τίτλοι. Επιλέξτε αυτό που θα είναι το καλύτερο για εσάς και την επαγγελματική σας αποκατάσταση».

Αυτό είναι μέρος μιας συγκινητικής επιστολής, που έστειλε στους φοιτητές το προσωπικό της γραμματείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ίδρυμα το οποίο έπαψε πλέον να υπάρχει αφού συγχωνεύτηκε και με νόμο πριν από λίγες μέρες με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Και βέβαια 36 χρόνια «αυτόνομης ζωής» δεν είναι λίγα, αφού το συγκεκριμένο ΤΕΙ όπως και πολλά ακόμη ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1983. Μπροστά στις καταιγιστικές αλλαγές, που έρχονται τόσο οι φοιτητές αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι είναι προβληματισμένοι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται κανείς να χάσει τη δουλειά του. Όσο για τους φοιτητές, οι οποίοι στην πλειονότητα τους ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως από πτυχίο ΤΕΙ, που περίμεναν ότι θα πάρουν, ξαφνικά μπορούν εφόσον το θελήσουν να βρεθούν με πανεπιστημιακό τίτλο στα χέρια τους, όχι όμως χωρίς να κοπιάσουν γι ΄αυτό.

Οι φοιτητές αν και ακούγεται παράδοξο στην πλειονότητά τους δεν έχουν καταλάβει τις αλλαγές, που επιφέρει η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ. Πάρα πολλοί και κυρίως αυτοί, που βρίσκονται στην αρχή των σπουδών τους δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν όταν θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο «πτυχίο ΤΕΙ» ή στο «πτυχίο πανεπιστημίου», καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, και οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα τούς συνιστούν, στην επιστολή τους, να μη δελεαστούν από ονόματα και τίτλους και να διαλέξουν αυτό που θα είναι καλύτερο για τους ίδιους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στο ΤΕΙ της Θεσσαλίας οι εργαζόμενοι θέλοντας να ενημερώσουν τους φοιτητές σχετικά με τον αναγκαστικό τερματισμό της λειτουργίας των ηλεκτρονικών λογαριασμών διαφόρων υπηρεσιών του ιδρύματος, τους τονίζουν μεταξύ άλλων και ότι:

«Αγαπητοί μας φοιτητές. Όπως θα έχετε πληροφορηθεί το ΦΕΚ κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απορρόφησής του, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκδόθηκε στις 29-1-2019. Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατάργηση της υπηρεσία μας και των αρμοδιοτήτων μας, όπως τις γνωρίζατε μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε, πλέον, ως Μηχανογράφηση, να σας εξυπηρετούμε. Για οποιοδήποτε φοιτητικό θέμα θα απευθύνεστε αποκλειστικά στην Γραμματεία σας, που θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση του τμήματός σας και θα σας εξυπηρετεί κανονικά. Επίσης, όλοι οι ιστότοποι και υπηρεσίες που διαχειριζόμαστε θα σταματήσουν να λειτουργούν. Θα μπουν σε αδράνεια για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, αν δεν αλλάξει κάτι, θα κλείσουν οριστικά. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε μην στέλνετε μηνύματα σχετικά με ό,τι αφορά τις σπουδές σας. Δεν μπορούμε να τα απαντήσουμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Vimapress.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *