Breaking News
ΟΙ ΠΡEΣΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦAΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚHΣ ΜΕΙΟΝOΤΗΤΑΣ»
ΤΡIΑ ΠΟΛYΤΙΜΑ «ΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ EΞΟΔΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΟΥ ΠAΣΧΑ
ΕΝΟΧΛΗΣΕ. ΓΙΝΕ ΑΡΙΣΤΟΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ
ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ «ΕΞΟΔΟΣ»- ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟYΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓAΛΗΣ ΕΒΔΟΜAΔΑΣ
ΕΠΙΤAΦΙΟΙ-ΚΕΙΜHΛΙΑ ΣΤΟ ΚAΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝIΝΩΝ
Η ΣΤΑΥΡΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟ 2Ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΑΙΜΠΛΙΓΚΕΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΝΤΟΥ
ΠΑΣΧΑ 2019: ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ο ΜΑΚΡΟΝ
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, AΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ S400
Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠ. ΜΕΝEΝΤΕΖ: ΔΕΝ ΕIΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΘΑΣΟ ΚΑΙ ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ
ΡΕΝΕ ΖΙΡΑΡ: ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΓΕΛΟYΝ ΜEΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΑΓΟ» ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ… ΜΕΤΡΑ ΑΠO ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ
ΟΗΕ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΊΣΗ
ΕΛΛΑΔΑ
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ» ΓΙΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΒΑΖΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» 36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ !

Οι «τίτλοι τέλους», οι οποίοι πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο για τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς η παρουσία τους σιγά -σιγά χάνεται από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, φέρνουν στη δημοσιότητα και ανθρώπινες ιστορίες, τις οποίες «γράφουν» οι φοιτητές και το προσωπικό των ιδρυμάτων.

 

 

«Αγαπητοί φοιτητές, αγαπητά μας παιδιά. Ήταν ένα ταξίδι αρκετών ετών που έφτασε στο τέλος του. Όπως κάθε ταξίδι είχε και τα καλά του και τα άσχημά του. Ας κρατήσουμε όλοι μας μόνο τις καλές στιγμές και ας αφήσουμε στη λήθη τα άσχημα. Σας προτρέπουμε, αφού διαβάσετε πολύ καλά το νόμο και ειδικά το σημείο που αφορά τους φοιτητές, να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά και να επιλέξετε αυτό που θα είναι πραγματικά προς όφελός σας. Μην σας δελεάσουν ονόματα και οι τίτλοι. Επιλέξτε αυτό που θα είναι το καλύτερο για εσάς και την επαγγελματική σας αποκατάσταση».

Αυτό είναι μέρος μιας συγκινητικής επιστολής, που έστειλε στους φοιτητές το προσωπικό της γραμματείας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ίδρυμα το οποίο έπαψε πλέον να υπάρχει αφού συγχωνεύτηκε και με νόμο πριν από λίγες μέρες με το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Και βέβαια 36 χρόνια «αυτόνομης ζωής» δεν είναι λίγα, αφού το συγκεκριμένο ΤΕΙ όπως και πολλά ακόμη ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το 1983. Μπροστά στις καταιγιστικές αλλαγές, που έρχονται τόσο οι φοιτητές αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι είναι προβληματισμένοι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται κανείς να χάσει τη δουλειά του. Όσο για τους φοιτητές, οι οποίοι στην πλειονότητα τους ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως από πτυχίο ΤΕΙ, που περίμεναν ότι θα πάρουν, ξαφνικά μπορούν εφόσον το θελήσουν να βρεθούν με πανεπιστημιακό τίτλο στα χέρια τους, όχι όμως χωρίς να κοπιάσουν γι ΄αυτό.

Οι φοιτητές αν και ακούγεται παράδοξο στην πλειονότητά τους δεν έχουν καταλάβει τις αλλαγές, που επιφέρει η «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ. Πάρα πολλοί και κυρίως αυτοί, που βρίσκονται στην αρχή των σπουδών τους δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν όταν θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο «πτυχίο ΤΕΙ» ή στο «πτυχίο πανεπιστημίου», καθώς τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, και οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα τούς συνιστούν, στην επιστολή τους, να μη δελεαστούν από ονόματα και τίτλους και να διαλέξουν αυτό που θα είναι καλύτερο για τους ίδιους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στο ΤΕΙ της Θεσσαλίας οι εργαζόμενοι θέλοντας να ενημερώσουν τους φοιτητές σχετικά με τον αναγκαστικό τερματισμό της λειτουργίας των ηλεκτρονικών λογαριασμών διαφόρων υπηρεσιών του ιδρύματος, τους τονίζουν μεταξύ άλλων και ότι:

«Αγαπητοί μας φοιτητές. Όπως θα έχετε πληροφορηθεί το ΦΕΚ κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απορρόφησής του, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκδόθηκε στις 29-1-2019. Αποτέλεσμα αυτού είναι η κατάργηση της υπηρεσία μας και των αρμοδιοτήτων μας, όπως τις γνωρίζατε μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε, πλέον, ως Μηχανογράφηση, να σας εξυπηρετούμε. Για οποιοδήποτε φοιτητικό θέμα θα απευθύνεστε αποκλειστικά στην Γραμματεία σας, που θα συνεχίσει να έχει τη διαχείριση του τμήματός σας και θα σας εξυπηρετεί κανονικά. Επίσης, όλοι οι ιστότοποι και υπηρεσίες που διαχειριζόμαστε θα σταματήσουν να λειτουργούν. Θα μπουν σε αδράνεια για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, αν δεν αλλάξει κάτι, θα κλείσουν οριστικά. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε μην στέλνετε μηνύματα σχετικά με ό,τι αφορά τις σπουδές σας. Δεν μπορούμε να τα απαντήσουμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Vimapress.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!