Breaking News
«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ» ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΖΩΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΙΝΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΒΕΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ – “ΝΑΙ” ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
“ΑΠΟΒΑΣΗ” ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-EΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ- ΓΙΑΤΙ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ;
ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Η ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ» NAVTEX;
ΜΟΣΧΑ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

Yπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής, μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το μέλος του Δ.Σ. της πειραιώτικης ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο, μετά το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος των ερυθρόλευκων στις καθυστερήσεις,  εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι θα πρέπει «ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα υπάρξει έκτακτο Δ.Σ. για τη λήψη αποφάσεων προκειμένου να μην παρθεί καμία απόφαση εν θερμώ.

Παράλληλα επισήμανε ότι στη σχετική απόφαση θα ληφθεί υπ’όψιν και το τι θα πουν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αλλά και το τι θέλει ο κόσμος.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Από την ώρα που έληξε το ματς έχουμε λάβει χιλιάδες μηνύματα αγανάκτησης από τους οπαδούς μας, οι οποίοι θέλουν να σταματήσει αυτό το τσίρκο, αυτό που όλοι βλέπουμε. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με το να μη συμμετέχει ο Ολυμπιακός σε αυτήν την παρωδία.

Αλλά, αυτό που θα κάνουμε είναι ένα διοικητικό συμβούλιο, για να ακούσουμε ακριβώς τις απόψεις και των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του κόσμου και να αποφασίσουμε.

Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε. Γιατί όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις με νόμιμα μέσα και όταν κάνεις αυτό που πρέπει -δηλαδή να παίξεις ένα καλό ποδόσφαιρο, να ισχύουν οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου- όταν όλα αυτά καταπατούνται, θα πρέπει κι εμείς να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Δεν είναι εύκολες αποφάσεις αυτές αλλά τέλος πάντων. Σας είπα, θα γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί και θα αποφασίσουμε».

Τι θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Ενδιαφέρον πάντως έχει να δούμε τι θα συμβεί σε μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Super League.

Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Πειραιά θα βρεθεί στη Γ’ Εθνική, καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών, κάτι που φυσικά θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας.

Μάλιστα, όσοι κατέχουν ποσοστό, μεγαλύτερο του 10% στην ομάδα, δεν θα μπορούν για πέντε χρόνια να μετέχουν στην νέα διοίκηση, ούτε οι ίδιοι αλλά ούτε οι συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού.

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Πηγή: Ζougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *