Breaking News
ΤΟΥΡΚIΑ, ΗΓΕΜΟΝΙΚEΣ ΒΛEΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚH ΕΝEΡΓΕΙΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
«ΠΡΟΣAΡΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝHΣΩΝ ΚΑΙ OΧΙ EΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
ΠOΣΟ ΕΠΗΡΕAΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟY ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΥΓΕIΑΣ: ΟΙ ΥΦΑΣΜAΤΙΝΕΣ ΜAΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠO ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΑΝAΓΚΗ AΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓHΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΖΙ
ΤΟ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η “ΜΑΧΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟ 2021
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 585 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: AΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ 80 EΩΣ 84 ΕΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚEΣ ΕΙΚOΝΕΣ: ΓΕΜAΤΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕIΑ ΣΤΟ ΠΑΛEΡΜΟ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΦEΡΕΤΡΑ… ΣΤΟΙΒΑΓΜEΝΑ
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΕΠΙΤΑΧYΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ OΛΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚA ΣΕΝAΡΙΑ EΧΟΥΝ HΔΗ ΑΠΑΣΦΑΛIΣΕΙ
ΤΟ ΚAΙΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
NEW START: ΥΠEΡ ΤΗΣ 5ΕΤΟYΣ ΠΑΡAΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΤΙΡΑΝΑ: «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Το θέμα της σύγχυσης που προκαλούν αντικρουόμενες δηλώσεις και αναφορές στελεχών της κυβέρνησης αλλά και ειδικών που μεταφέρουν προσωπικές απόψεις μέσω των μέσων ενημέρωσης  επιδιώκει να λύσει το Μέγαρο Μαξίμου. Το μήνυμα του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν χθες σαφές, και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί, ειδικά την περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δηλώσεις αλλά και απόψεις τις οποίες καταθέτουν είτε κυβερνητικά στελέχη είτε ακόμη και ειδικοί αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνονται ή σχεδιάζεται να ληφθούν, έχουν προβληματίσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και αυτό διότι τη στιγμή που ο σχεδιασμός είναι συγκεκριμένος τόσο για την προστασία των πολιτών όσο και για το πρόγραμμα του εμβολιασμού, με την ελληνική πλευρά να έχει εξασφαλίσει περίπου 26 εκατομμύρια δόσεις για την πλήρη κάλυψη του πληθυσμού, δημιουργούνται εντυπώσεις αρνητικές.

Τόσο κυβερνητικά στελέχη – αν και υπήρξε περιορισμός του φαινομένου μετά τον ανασχηματισμό – όσο και ειδικοί, επιφορτισμένοι με το έργο της αντιμετώπισης της πανδημίας και μη, δίνουν διαφορετικές εικόνες στηριζόμενοι σε προσωπικές εκτιμήσεις και απόψεις.

Στο πλαίσιο αυτό το μήνυμα που έστειλε χθες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης, είχε πολλούς αποδέκτες.  «Η πανδημία», είπε, «αποτελεί δυναμικό -και όχι στατικό- φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Και πρόσθεσε με έμφαση ότι «κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά οι κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα».  

Μάλιστα αποσαφήνισε ακόμη περισσότερο τη θέση του Μεγάρου Μαξίμου, επεξηγώντας ακριβώς την διαδικασία. «Γίνεται η συλλογή των δεδομένων από τους ειδικούς, από την Επιτροπή των ειδικών, εισηγούνται και αποφασίζουμε. Αυτό θα γίνεται εβδομάδα-εβδομάδα. Όταν σήμερα είναι Δευτέρα και αυτό θα γίνεται εβδομάδα-εβδομάδα, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε οτιδήποτε. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αφού θα έχουν συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα πάρει η κυβέρνηση την απόφασή της»

Με λίγα λόγια οι ειδικοί συγκεντρώνουν και εκτιμούν τα στοιχεία, εισηγούνται στην κυβέρνηση που λαμβάνει και ανακοινώνει επισήμως τις αποφάσεις της κάθε Παρασκευής απόγευμα. Φυσικά εξαιρούνται έκτακτες παρεμβάσεις που αφορούν περιοχές για τις οποίες λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με την έξαρση των κρουσμάτων, όπως έγινε αργά χθες το βράδυ με την Βοιωτία. 

Πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξαν περιπτώσεις στελεχών που με τις δηλώσεις του προκάλεσαν σύγχυση. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις ειδικών που την ενέτειναν μεταφέροντας προσωπικές απόψεις και θέσεις. 

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσε το πρόβλημα και από χθες έστειλε το μήνυμα και δημοσίως…

Παρουσίαση:Γιώργος Φιντικάκης

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *