Breaking News
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΝΑΤΟΪΚΟΙ «ΣΥΝ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ» ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
ΙΣΡΑΗΛ: ΕΞΙ ΕΓΚΥΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΤΑ ΒΑΛΚAΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟY
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ;
“ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ” ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
O ΝΕΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙ
TO KΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑ ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ
24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟΥΡΚIΑ, ΗΓΕΜΟΝΙΚEΣ ΒΛEΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚH ΕΝEΡΓΕΙΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
«ΠΡΟΣAΡΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝHΣΩΝ ΚΑΙ OΧΙ EΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
ΠOΣΟ ΕΠΗΡΕAΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟY ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΥΓΕIΑΣ: ΟΙ ΥΦΑΣΜAΤΙΝΕΣ ΜAΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠO ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΑΝAΓΚΗ AΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓHΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΖΙ
ΤΟ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η “ΜΑΧΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑ 66Α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Επί τη ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, της Αγίας της Αλεξάνδρειας, και των 66ων γενεθλίων του, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερείς που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του και σύσσωμο τον ιερό κλήρο της Επισκοπής Κισούμου.

Παρόντες στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης του Κισούμου, η Γερουσιαστής της Επαρχίας Κισούμου, Μέλη του Κοινοβουλίου της Κένυας από την Επαρχία Κισούμου, ο Αρχηγός της τοπικής φυλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής και πλήθος κόσμου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον Υποδιάκονο Ιωακείμ, αριστούχο απόφοιτο του Πατριαρχικού Σεμιναρίου της Ριρούτα και προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Νικόδημο, τον οποίο και διόρισε Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Επαρχίας Κισούμου.

Όλοι οι παρόντες πολιτικοί άρχοντες προσφώνησαν τον Πατριάρχη, ευχαριστώντας τον που τους επισκέφθηκε και ευχαριστώντας τον για την μεγάλη προσφορά του Πατριαρχείου στην τοπική κοινωνία και σαν δώρο γενεθλίων του παραχώρησαν μεγάλη έκταση κρατικής γης για να ανεγερθούν Ορθόδοξα εκπαιδευτήρια και Νοσοκομείο.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος ευχαρίστησε τις αρχές για την παρουσία τους και για το πολύτιμο δώρο τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας δεν συμπάσχει μόνο με τις δοκιμασίες του ποιμνίου του αλλά συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανακούφιση και στην παρηγοριά του. Παρουσίασε στις αρχές τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μάρκο λέγοντας τους χαρακτηριστικά πως «σας αγαπώ τόσο πολύ που σας έστειλα κοντά σας ένα εκλεκτό παιδί μου, γέννημα θρέμμα της Αφρικανικής γης, ο οποίος θα με εκπροσωπεί εδώ για να κτυπά καθημερινά η καρδιά της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας στην επαρχία Κισούμου.»

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί επεφύλαξαν εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του Πατριάρχη, χορεύοντας και τραγουδώντας, προσφέροντάς του παραδοσιακά αφρικανικά δώρα και τέλος παρουσιάζοντάς του μια πολύ όμορφη τούρτα γενεθλίων, όπου όλοι μαζί του ευχήθηκαν «χρόνια πολλά».

Τέλος ο Επίσκοπος Μάρκος προσέφερε ως δώρο μαρμάρινο Λιοντάρι λέγοντας στον Πατριάρχη ότι «το λιοντάρι είναι το σύμβολο του Αγίου Μάρκου του Ιδρυτή της Εκκλησίας μας αλλά κι εσείς Μακαριώτατε είστε δυνατός και αποφασιστικός σαν το Λιοντάρι του Αγίου Μάρκου και σας ευχόμαστε πάντα να είστε έτσι για να αντλούμε δύναμη από εσάς κι εμείς τα παιδιά σας». Στην συνέχεια προσφέρθηκαν γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους παρόντες.

 

 

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *