Breaking News
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ
ΕΚΤOΞΕΥΣΗ ΚΡΟΥΣΜAΤΩΝ ΚΑΙ Η ΡΑΓΔΑIΑ ΕΞAΠΛΩΣΗ ΕΞΑΝΤΛΟYΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧEΣ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΠΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΣΤΙΑΣΗ – ΜΕΡΙΚΟ LOCKDOWN ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΚΟΓΡΑΦIΑ ΑΠO ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚH ΑΣΦAΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡAΔΕΚΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦIΑ ΤΟΥ ΠΡYΤΑΝΗ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ LOCKDOWN
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΔΙAΓΓΕΛΜΑ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝEΑ ΜEΤΡΑ
ΣΕΙΣΜOΣ ΣAΜΟΣ: ΘΡHΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡA ΠΑΙΔΙA – ΑΓΩΝIΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ – 60 ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟI
ΠΑΤEΡΑΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΘYΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜO ΤΗΣ ΣAΜΟΥ, ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ: «ΝΑ ΞEΡΕΙΣ OΤΙ EΧΑΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛYΤΕΡΌ ΜEΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙAΣ ΜΟΥ.. »
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ: ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΗ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 26 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΓΕΛΑΔΟΥ
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚOΚΚΙΝΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓIΤΕΣ;
Η ΚOΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝIΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛYΤΕΡΟΣ ΚIΝΔΥΝΟΣ…
ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
ΕΙΚOΝΕΣ ΝΤΡΟΠHΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ – ΤΟ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ” ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΡΗΓΜΑΤΑ
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΚOΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚAΡΟΥΝ: ΚΟΥΚΟΥΛΟΦOΡΟΙ ΠEΡΑΣΑΝ ΤΑΜΠEΛΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜO ΤΟΥ ΠΡYΤΑΝΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ!
ΝΤΡΟΠH ΚΑΙ ΑIΣΧΟΣ! ΜΕΤΑΝAΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣAΜΟ, ΕΙΣΒAΛΛΟΥΝ ΣΕ ΣΠIΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙA ΚΑΙ ΚAΝΟΥΝ ΠΛΙAΤΣΙΚΟ ΜΕΤA ΤΟΝ ΦΟΝΙΚO ΣΕΙΣΜO ΤΩΝ 6,7 ΡIΧΤΕΡ! 60 ΣΥΝΟΡΙΟΦYΛΑΚΕΣ ΕΚΤAΚΤΩΣ ΣΤΟ ΝΗΣI!
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έντονη διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσεται στον ελληνισμό σε όλον τον κόσμο, ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα τόσο αναφορικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, όσο και με τις κινήσεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται και ο σημαντικός ρόλος της Εκκλησίας.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027

Χθες, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΞ , υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε να συσταθεί μία ολιγομελής ομάδα εργασίας η οποία εντός 10ημέρου, «θα προτείνει έναν συγκεκριμένο χάρτη ενεργειών, τον οποίον, αφού υιοθετήσουμε από κοινού, θα υλοποιήσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα».
Στόχος είναι ο συντονισμός των ενεργειών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η πρέσβης της Ελλάδος στην Unesco, Μαρία Διαμαντοπούλου, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την Unesco, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Mε αποκλειστικό θέμα την «αλλαγή καθεστώτος και μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε Ισλαμικό Τέμενος» συνεδρίασε χθες στη Βουλή και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, η οποία ομόφωνα καταδίκασε τη τουρκική ενέργεια.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου Σάββα Αναστασιάδη, στην οποία τονίζεται –μεταξύ άλλων– ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εντάξει στη διπλωματική της ατζέντα το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους.

«Το υπουργείο Εξωτερικών να θέτει συνεχώς το ισχυρό αυτό διπλωματικό όπλο σε διμερές επίπεδο και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες για τη διεθνή αναγνώριση», τονίζεται.

Επιπλέον, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού ζητά: από κόμματα και πολίτες να συνασπιστούν απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας, από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις πιέσεις στη διεθνή κοινότητα, την ΕΕ και τον ΟΗΕ ζητώντας σαφή καταδίκη και αυστηρές κυρώσεις, και από την UNESCO να κινήσει τη διαδικασία παραπομπής για ιεροσυλία και προκλήσεις εκτεταμένων βλαβών στο μνημείο.

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς συνεδριάζει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αλλαγή καθεστώτος και μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε Ισλαμικό Τέμενος στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» (πρώην Αίθουσα Τροπαίων και Αίθουσα Υπασπιστών), Αθήνα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα δε μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού καλούνται να φέρουν το θέμα στα Κοινοβούλια των χωρών στις οποίες εκλέγονται. Το ίδιο ζητείται και από τα μέλη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, οι ομογενειακές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο και η Εκκλησία καλούνται να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες και να εκδώσουν καταδικαστικές αποφάσεις. «Να προκαλέσουμε έναν ομογενειακό συναγερμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα αποδήμου ελληνισμού, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του τμήματος 601 AHEPA Κωνσταντινούπολης «Βόσπορος», στην οποία μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και ο σημαντικός ρόλος που οι Έλληνες της Διασποράς μπορούν να διαδραματίσουν στο θέμα αυτό

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς
Η Βουλή των Ελλήνων έχει συστήσει Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς, η οποία κατά την τρέχουσα σύνοδο αποτελείται από 31 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στόχοι της Επιτροπής είναι καταγραφή των προβλημάτων των Ελλήνων ομογενών, η προσπάθεια διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και η διάδοση του φιλελληνισμού και η προώθηση του ελληνικού πολιτισμού κυρίως στις νέες γενιές Ομογενών. Επίσης η Επιτροπή μεριμνά για την προώθηση των εθνικών θεμάτων με τη συνεργασία και τη στήριξη των Ελλήνων Αποδήμων. Τέλος, συμμετέχει σε εκδηλώσεις των Ομογενειακών Οργανώσεων ανά τον κόσμο, προάγοντας τις σχέσεις και τους δεσμούς της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού με τον απανταχού Ελληνισμό και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με τα ελληνικής καταγωγής μέλη άλλων κοινοβουλίων.

Για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς συνεργάζεται, επίσης, με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *