ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναβρασμός επικρατεί στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποχωρήσεις στελεχών αλλά και μελών, το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση -μετά από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης- η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της να αποχωρήσει από το κόμμα.

Σε κείμενο που δημοσιεύουν, επικρίνουν τη νέα ηγεσία και τις ενέργειες Κασσελάκη, ενώ δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος».

«Από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας ήταν ο διορισμός νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης και η ανακοίνωση διαγραφών από τα social media, παρακάμπτοντας συνολικά τα όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος. Η αδιαμεσολάβητη σχέση αρχηγού-λαού, με περιθωριοποίηση των αντιπροσωπευτικών οργάνων, δεν είναι ανώτερη μορφή δημοκρατίας, αλλά η πεμπτουσία ενός επικίνδυνου λαϊκισμού» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων.

«Αποκορύφωμα αποτέλεσε το διάγγελμα του νέου προέδρου στο οποίο πρότεινε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος σε σχέση με τις διαγραφές. Η ομιλία του στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο».

Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύουν «δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς».

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *