ΕΥΡΩΠΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ : ΟΙ «27» ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ -«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ»

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν σήμερα, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.

Σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA,, οι ηγέτες των  κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πρόκειται να δηλώσουν ότι «η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός  διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω».

Επιπροσθέτως στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες δεσμεύονται να αγωνισθούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Υπενθυμίζεται πως η άτυπη σύνοδός τους πραγματοποιείται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο στο οποίο υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το DPA, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της ΕΕ -στις οποίες κυριαρχούν συζητήσεις για την ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς- μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *