ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δύο κυπριακά νοσοκομεία πρόκειται να συνεργαστούν με ένα Ισραηλινό νοσοκομείο προκειμένου να μοιραστούν πρωτόκολλα θεραπείας αλλά και εμπειρογνωμοσύνη με στόχο την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείο Υγείας η συνεργασία «κλείδωσε»  μετά από πρόταση του κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου της Σεμπά του Ισραήλ, το Ιατρικό Κέντρο Σέμπα και το Γενικό Νοσοκομείο της Αμμοχώστου, που είναι και τα δύο νοσοκομεία αναφοράς για το Covid-19. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως η  ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η αντίστοιχη μονάδα στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα θα ανταλλάσσουν πρωτόκολλα θεραπείας και εμπειρία για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών.

Σημειώνεται πως Κύπρος και Ισραήλ έχουν αρχίσει μια νέα εποχή συνεργασίας που βασίζεται στο κοινό όραμα για ουσιαστική και στρατηγική αναβάθμιση της σχέσης τους σε όλους τους τομείς συνεργασίας, όπως είχε δηλώσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου ICD της πόλης Herzliya, του Ισραήλ.

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *