Breaking News
ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΙΑΠΩΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ: ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
RAFALE – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ – ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ RAFALE: ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ
«ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 12 Ν.Μ»! ΚΩΝ.ΓΡΊΒΑΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ RAFALE – ΟΙ «ΡΙΠΕΣ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, LIVE
ΒΟΛΟΣ:-ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
ΣΠΑΤΑ: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΟ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΔΕΝ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ
ΟΗΕ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΡΕΚΟΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ MI5: ΚΙΝΕΖΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΜΙ5 εξέδωσε μια σπάνια προειδοποίηση προς τους Βρετανούς βουλευτές, ότι μια πράκτορας της Κίνας έχει διεισδύσει στο κοινοβούλιο για να παρέμβει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια ειδοποίηση από την υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι η Κριστίν Τσινγκ Κούι Λι «καθιέρωσε δεσμούς» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) με νυν και επίδοξους βουλευτές. Στη συνέχεια, φέρεται να έδωσε δωρεές σε πολιτικούς, με χρηματοδότηση από ξένους υπηκόους στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά από μια «σημαντική, μακροχρόνια» έρευνα της MI5, δήλωσαν πηγές της υπηρεσίας στο BBC.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η Λι ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή της με το Κοινοβούλιο είχε σκοπό «να εκπροσωπήσει τους Κινέζους του Ηνωμένου Βασιλείου και να αυξήσει τη διαφορετικότητα».

Ωστόσο, η ΜΙ5 είπε ότι η δραστηριότητά της «είχε αναληφθεί σε μυστικό συντονισμό με το Τμήμα Εργασίας του Ενωμένου Μετώπου του ΚΚΚ, με χρηματοδότηση που παρέχεται από ξένους υπηκόους που βρίσκονται στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ».

Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι η κα Λι είχε «εκτεταμένη δέσμευση με άτομα σε όλο το πολιτικό φάσμα του Ηνωμένου Βασιλείου», συμπεριλαμβανομένης της -πλέον διαλυμένης- διακομματικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Κινέζοι στη Βρετανία». Η ΜΙ5 προειδοποίησε ότι η Λι ενδέχεται να σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κοινοβουλευτικών ομάδων για να προωθήσει περαιτέρω τα συμφέροντα του ΚΚΚ στη Βρετανία.

Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με την κα Λι θα πρέπει να «έχει υπόψη της τη σχέση της με την Κίνα» και την «αρμοδιότητά της να προωθήσει την ατζέντα του ΚΚΚ».

Ο συντηρητικός βουλευτής και πρώην ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Sir Iain Duncan Smith, επιβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση της ΜΙ5 είχε σταλεί με email στους βουλευτές από τον Πρόεδρο.

Είπε ότι ήταν «ένα θέμα σοβαρής ανησυχίας», ζητώντας την απέλαση της κας Λι και απαιτώντας από την κυβέρνηση να κάνει δήλωση στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Tobias Ellwood σχολίασε: «Πρόκειται για μια παρέμβαση σε “γκρίζα ζώνη”, του είδους που τώρα πια αναμένουμε και περιμένουμε συνεχώς από την Κίνα».

«Αλλά το γεγονός ότι συνέβη σε αυτό εδώ το Κοινοβούλιο, πρέπει να δίνει μια αίσθηση επείγοντος σε αυτήν την κυβέρνηση».

Mε πληροφορίες από: BBC

18:04 –

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *