ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΙΑ FORD MUSTANG;

Τα σπορ μοντέλα όπως η Ford Mustang είναι από τα αγαπημένα των οίκων βελτίωσης. Και από τεχνικής πλευράς, καθώς ένα μοντέλο με έναν πολυκύλινδρο κινητήρα με υπερτροφοδότηση κάνει σαφώς πιο εύκολο το έργο των ειδικών για αύξηση της απόδοσης. Με την διαφορά πως για την περίσταση η αμερικανική Roush Performance την έχει ανεβάσει στα ύψη, εκτοξεύοντάς την από τους 460 εργοστασιακούς ίππους στους 781!

Για να το πετύχουν οι μηχανικοί της εταιρείας προχώρησαν σε μια σειρά βελτιώσεων και αναβαθμίσεων του V8 των 5.200 κυβικών, με πιο σημαντική αυτή του μηχανικού υπερσυμπιεστή (γνωστού και ως compressor) ώστε να στέλνει περισσότερο αέρα στους κυλίνδρους και να ανέβει η απόδοση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορες βελτιώσεις όπως η νέα αντλία του συστήματος ψεκασμού, το ενισχυμένο κύκλωμα ψύξης και η πιο «ελεύθερη» εξαγωγή.

Χαρακτηριστικό της σιγουριάς της Roush για την αναβάθμιση Stage 3 (διαθέσιμη στην αμερικανική αγορά έναντι 25.000 δολαρίων πάνω κάτω), όπως την ονομάζει, είναι η εγγύηση των 5 ετών ή των 60.000 μιλίων (96.000 χιλιόμετρα) για τα μηχανικά μέρη.

Κατά τα άλλα έχει αλλάξει η ρύθμιση των αμορτισέρ MagneRide που έχουν γίνει πιο σφιχτά και καλύτερο κράτημα, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα φρένα της Brembo. Κάτι απαραίτητο μιας και η πανίσχυρη Mustang χρειάζεται μόλις 3,6 δεύτερα για τα πρώτα 60 μίλια/ ώρα (0-96 χλμ./ώρα) από στάση και 11,2 δεύτερα για να καλύψει την απόσταση των πρώτων 400 μέτρων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *