Breaking News
ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ: ΜΙΑ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ;
ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥΣ ΥΛΙΚΟΥ
ΝΕΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΚΑΝΕ ΕΛΙΓΜΟΥΣ 200 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: 200 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΕΡΛΙΚΙΑ – ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! – Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΥΛΤΟΥ: ΠΟΙΟΣ ΕIΝΑΙ Ο ΣΤOΧΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ;
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΥΧΑ;
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ
ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ΜΟΣΧΑ ΦΟΒΑΤΑΙ «ΝΈΟ ΚΥΜΑ ΕΝΤΑΣΕΩΝ» ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛAΝ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚA
ΜΟΣΚΟΒΙΣΊ: Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ
ΣΤΟ EURΟGROUP ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»
26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΝΔΡΑΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΣΤΑ «ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ VOUCHER ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Της Βασιλικής Κουρλιμπίνη*

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εφαρμογή του «κουπονιού» που επεδίωξε να προωθήσει το υπουργείο Υγείας τόσο για την αγορά οπτικών ειδών από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ καταστήματα, όσο και για τις υπηρεσίες εδικής αγωγής.

Το voucher, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται τελικά στις καλένδες μετά τις δριμείες αντιδράσεις των επαγγελματιών των δύο κλάδων να συμβληθούν με τον Οργανισμό, αλλά και γονιών στην περίπτωση της ειδικής αγωγής, ο προϋπολογισμός της οποίας μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής, όπως λογοθεραπευτές, λογοπεδικοί, εργοθεραπευτές κ.α., έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθούν το voucher και κανενός είδους σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Εκεί έχουν προσφύγει και οι οπτικοί, για τους οποίους επίσης έχει θεσμοθετηθεί η χρήση του ειδικού κουπονιού για την αποζημίωση γυαλιών οράσεως.

Το αλαλούμ στην αποζημίωση των υπηρεσιών ειδικής αγωγής υφίσταται εδώ και τρία χρόνια. Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πως οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να υπογραφούν μέχρι τις 30/12/16, δόθηκε περιθώριο χρόνου μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου του 2017 και έπειτα ακόμη μια παράταση μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου προκειμένου οι συμβάσεις να έχουν υπογραφεί μέχρι τις 15 Μαρτίου. Το voucher, μετά από συνεχείς παρατάσεις, θα ίσχυε από πέρσι το Σεπτέμβριο, χωρίς σήμερα να υπάρχει ενημέρωση για το τι θα ισχύσει,

Εκτός από το voucher, είχε επίσης θεσπιστεί κλειστός προϋπολογισμός για τις συγκεκριμένες παροχές και σε περίπτωση που καταγραφεί υπέρβαση, τότε η διαφορά θα παρακρατείται από τα κέντρα (όπως γίνεται με τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακευτικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους ιδιώτες γιατρούς).

Φέτος στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ έχουν εγγραφεί μόλις 65,6 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των εν λόγω υπηρεσιών, όταν το 2015 το ποσό αυτό ανερχόταν σε 105 εκατ. Τέλος, όπως αναφέρει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, στο νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ, απουσιάζουν σημαντικές διαγνωστικές κατηγορίες, όπως τραυλισμός, σύνδρομο Asperger, διαταραχή διάσπασης προσοχής/ υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) κ.α.

Στο μέτωπο των οπτικών, σύμφωνα με τους εκπρόσωπους του κλάδου, η νέα διαδικασία για τη χορήγηση και την αποζημίωση των οπτικών ειδών, με βεβαίωση πληρωμής, έχει μείνει στα χαρτιά, καθώς ο  ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας προχώρησαν τον Αύγουστο του 2018 στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με τους οπτικούς και τους οπτομέτρες. Όπως αναφέρουν, τα καταστήματα που έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό ανέρχονται μόλις σε έξι πανελλαδικά,  με την ένωση Οπτικών και Οπτομετρών να τονίζει πως «δεν θα καταστρέψουμε τις επιχειρήσεις μας, για να κάνει το υπουργείο κοινωνική πολιτική με τα δικό μας εισόδημα».

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!