ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Η Λ. ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” – ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Την Αυστραλία επισκέπτεται η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, από το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου έως την Παρασκευή 29 Απριλίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αρχαία ελληνικά ταξίδια και επαφές στην ελληνική αρχαιότητα», στο Μουσείο της Μελβούρνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, στο Σίδνεϊ η κ. Μενδώνη έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ομοσπονδιακούς υπουργούς, ομογενείς υπουργούς και βουλευτές, συναντήσεις με φορείς της ομογένειας, επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και συνεργασία με τα μέλη των Εθνικών Επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα επισκεφθεί, επίσης, την έδρα Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.

Το Μεγάλο Σάββατο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παραστεί στην αναστάσιμη λειτουργία στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού, ιερουργούντος του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Μακάριου. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα παρευρεθεί στον επίσημο εορτασμό και την παρέλαση για την εθνική γιορτή της Αυστραλίας ANZAC day, η οποία τιμά τη μνήμη των θυμάτων πολέμου.

Στη Μελβούρνη, η κ. Μενδώνη θα συναντηθεί με την κυβερνήτη της Βικτώριας, Linda Dessau, καθώς και με ομοσπονδιακούς και ομογενείς υπουργούς. Η Ελληνίδα υπουργός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς της ομογένειας, ενώ θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και το Πανεπιστήμιο Latrobe, όπου είναι η έδρα Κλασικών και Νεοελληνικών Σπουδών.

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *