Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν είναι ακόμη έτοιμο να επικυρώσει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς το θέμα δεν θα είναι στην ημερήσια διάταξη της προσεχούς κοινοβουλευτικής συνόδου, παρά τις προσδοκίες και τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Τετάρτη η βουλευτής Ágnes Vadai.
Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που η Σουηδία αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και παρά την υπόσχεση της Βουδαπέστης ότι δεν θα είναι η τελευταία που θα επικυρώσει την αίτηση της Σουηδίας, αυτό φαίνεται αναπόφευκτο καθώς η Τουρκία, η δεύτερη χώρα που δεν έχει υπογράψει την ένταξη, πλησιάζει στην υπογραφή.
Στην Άγκυρα σημειώνεται πρόοδος, με την κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων να πρόκειται να ψηφίσει επί του θέματος την Πέμπτη, ενώ η επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί γρήγορα.
Το Euractiv αντιλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να μεταφέρει τα θετικά νέα στο Βερολίνο την Παρασκευή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Ωστόσο, το ουγγρικό κοινοβούλιο που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη, δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα καθώς δε θα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν είναι έτοιμο να επικυρώσει την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η βουλευτής Ágnes Vadai.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η έγκριση της Ουγγαρίας μέσω της κοινοβουλευτικής επικύρωσης είναι απλή τυπική διαδικασία, καθώς το θέμα έχει ήδη συζητηθεί και αντιμετωπιστεί στις επιτροπές.
Πηγή: Εuractiv.gr
Ακούστε Active Radio
Like us on Facebook





Leave a comment