ΑΠΟΨΕΙΣ
«ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

Γράφει ο Ιωάννης Μάζης*

Την δική του ερμηνεία για την κρίση στην Ουκρανία, έδωσε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV100, ο κ. Μάζης έκανε λόγο για «σκηνοθεσία πολέμου» στην περιοχή της Βαλτικής.

«Πόσες φορές οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, έχουν εξαγγείλει πότε θα επιτεθεί η άλλη χώρα; Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία», τόνισε και επισήμανε ότι η απομάκρυνση του προσωπικού, διαφόρων πρεσβειών από την Ουκρανία αποτελεί την «δεύτερη φάση της σκηνοθεσίας».

Επιπλέον, ο γνωστός συγγραφέας υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν έχει κανένα συμφέρον να επιτεθεί στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ δεν τήρησε την υπόσχεση του ότι η περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική Συμμαχία. Δηλαδή, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», δήλωσε και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη υπαρξιακής ασφάλειας για την Ρωσική Ομοσπονδία.

«Είναι μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Τι εξυπηρετεί; Την διάλυση, αφενός της Ευρώπης και αφετέρου, την απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό αέριο», υποστήριξε ο κ. Μάζης.  

*Ο Ιωάννης Μάζης είναι Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και  διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite Aix-Marseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

 

Παρουσίαση: Γ. Κατσιάνης

Mε πληροφορίες από: Thesseconomy.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(To αρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη) 

Πηγή: Thesseconomy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *