Breaking News
ΡΩΣΙΑ: ΝΕΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ
Ν. ΑΦΡΙΚΗ: ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ “ΠΟΛΕΜΟ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΣΑΛΒΙΝΙ: ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ
ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ “27”
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΑΡΧΑΙΟΚAΠΗΛΟΣ EΨΑΧΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛHΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑIΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛAΤΗΣΕ!
ΟΣΟΝΟYΠΩ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚA OΠΛΑ ΣΤΑ ΧEΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ! ΟΙ ΠOΘΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤAΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΦΙAΛΤΗΣ!
ΑΓΙΟΣ ΠΑΪ́ΣΙΟΣ: Ο ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!
Η ΑΓIΑ ΣΟΦIΑ HΤΑΝ ΤΟ ΜHΝΥΜΑ, ΕΠOΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜOΣ ΤΑ ΣΚOΠΙΑ
H ΑΠOΦΑΣΗ ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓIΑ ΣΟΦIΑ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΙΣΤΟΡIΕΣ ΑΡΧΑIΩΝ: Ο ΝOΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦIΠΟΛΗ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΑΣΑΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ AVIGAN
ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ
“Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΠΙΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ”
SOS ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑIΕΙ ΠΟΥ ΧAΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟYΤΙΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕYΟΥΜΕ ΝΑ ΧAΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓAΝ ;
ΕΛΠΙΔΟΦOΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΙA ΣΟΦΙA: ΤΟ ΧΕΙΡOΤΕΡΟ ΠΑΡAΔΕΙΓΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟY ΦΑΝΑΤΙΣΜΟY
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣH ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΣΕ ΟΞΕIΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚH ΑΝΤΙΠΑΡAΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡEΠΕΤΑΙ ΤΟ BREXIT

Μετά την κόντρα στο βρετανικό Κοινοβούλιο το οποίο είναι πια κλειστό κατόπιν κυβερνητικής απόφασης, η διαμάχη ανάμεσα στην Ντάουνινγκ Στριτ και την αντιπολίτευση μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σκωτίας το οποίο έκρινε ομόφωνα παράνομη την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει για πέντε εβδομάδες τη λειτουργία της βουλής, πυροδοτεί έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Οι τρεις Σκωτσέζοι δικαστές στήριξαν το σκεπτικό τους στο γεγονός πως “η χώρα βρίσκεται σε περίοδο κρίσης και ο πρωθυπουργός κλείνει τη βουλή για να αποφύγει να δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για τα σχέδια της κυβέρνησης του για το Brexit και ότι παραπλάνησε την αυτού μεγαλειότητα, την Βασίλισσα”.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμέσως μετά τη δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σκωτίας κάλεσαν την κυβέρνηση να ανοίξει τη βουλή, αίτημα που απέρριψε αναφανδόν η Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά τους οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Brexit εντός της κυβέρνησης άφησαν αιχμές για την αμεροληψία των Σκωτσέζικων δικαστηρίων με τον αρχηγό του κόμματος Brexit Νάιτζελ Φαρατζ να βάλει ευθέως κατά της απόφασης.

Η παραπάνω απόφαση ήρθε κόντρα στην υπόθεση που ξεκίνησε η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ και είχε την υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ. Εκεί οι δικαστές εξήγησαν πως είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί με την απόφαση Τζόνσον, νομικά είναι απολύτως κατοχυρωμένη και δεν μπορεί να προσβληθεί στα δικαστήρια καθώς όπως αναφέρεται πρόκειται “για μία πολιτική απόφαση την οποία έχει κάθε δικαίωμα να πάρει ο πρωθυπουργός”.

Τώρα η υπόθεση της αναστολής του νομοθετικού έργου της βουλής, παραμονές του Brexit , θα απασχολήσει το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου στο οποίο προσφεύγει η κυβέρνηση Τζόνσον για λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό.

Το κορυφαίο δικαστικό σώμα της Βρετανίας που έχει την έδρα του στο Λονδίνο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου. Ο Ντομινίκ Γκριβ ο βουλευτής των Συντηρητικών που έχει ανεξαρτητοποιηθει υποστηρίζοντας την έξοδο με συμφωνία τόνισε ότι αν ο Τζόνσον χάσει θα πρέπει να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα βέβαια, ο Τζόνσον φαίνεται πως προσπαθεί είτε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους ενόψει της Ευρωπαϊκής συνόδου στις 17-18 του Οκτωβρίου είτε να βρει την νομική κερκόπορτα στην πρόσφατη απόφαση του κοινοβουλίου που τον αναγκάζει να ζητήσει παράταση του Brexit. Η ήττα στις δικαστικές αίθουσες όμως μπορεί να χαλάσει τα σχέδια του.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *