Breaking News
DEJA VU ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ
ΠΙΟ ΚΟΝΤA Η EΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ
ΠΑΡΑIΤΗΣΗ ΣAΡΑΤΖ: ΠΕΡΙΟΡIΖΕΤΑΙ Ή ΕΝΙΣΧYΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΑΡΟΥΣIΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒYΗ;
ΙΡΑΝΟΙ “ΧΑΚΕΡ” ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΙΑΝΟΣ: Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ… ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ”
REUTERS: ΤΟ NATO ΚΡΑΤA ΜΥΣΤΙΚO ΤΟ ΠOΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣOΔΙΟ ΓΑΛΛIΑΣ -ΤΟΥΡΚIΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣOΓΕΙΟ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021
«ΙΑΝΟΣ»: ΑΝΕΜΟΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΑΦΑΝHΣ ΜAΧΗ ΑΝAΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚH
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚA ΣΤΟΙΧΕIΑ ΔΕIΧΝΟΥΝ OΤΙ ΤΟ LOCKDOWN ΘΑ EΠΡΕΠΕ ΝΑ EΧΕΙ HΔΗ ΕΠΙΒΛΗΘΕI
ΚΕΦΑΛΟΝΙA: ΛOΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡIΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ RYANAIR
ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΙΚΑΡΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 180 ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ: ΘΡIΛΕΡ ΜΕ ΠΤΩΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΙΣΡΑΗΛ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN
ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 359 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, 212 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, 69 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙAΣ: ΑΠΑΓOΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ ΒΑΡEΩΝ ΟΧΗΜAΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕIΩΝ ΣΕ 4 ΝΟΜΟYΣ
ΕΛΛΑΔΑ
ΣΕ ΟΛOΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚH ΤΑ ΝEΑ ΜEΤΡΑ, ΕΙΣΗΓΟYΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟI

Περιορισμός συναθροίσεων για κοινωνικές εκδηλώσεις μέχρι τα 20 άτομα. Τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων με τέσσερα άτομα ή έξι αν πρόκειται για οικογένειες. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα κλείνουν στις 11 το βράδυ και θα ανοίγουν στις 7 το πρωί. Παύση λειτουργίας μεγάλων συναυλιακών χώρων. Είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα μέτρα πρόκειται να προσδιοριστούν επακριβώς σήμερα, μετά από νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, και να αποφασιστούν από τον Πρωθυπουργό. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι θα αφορούν το σύνολο της Αττικής και όχι τοπικά ανά δήμο, με στόχο να αποφευχθεί ένα γενικό lockdown.

Tα πρόσθετα μέτρα που θα εξετασθούν στη σημερινή συνεδρίαση, αφορούν τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, τις λαϊκές αγορές, αλλά και την πιθανή χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους – μέτρο που επιδιώκεται να αποφευχθεί.

 

Οι «σκληροί αριθμοί»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλο, η επιτροπή διαπίστωσε ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων, αλλά κυρίως των “σκληρών αριθμών” που είναι οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα καταγράφουν 12 θανάτους τον Ιούλιο, 65 θανάτους τον Αύγουστο και 44 θανάτους τις πρώτες 14 ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχα, στα τέλη Ιουλίου οι διασωληνωμένοι ήταν 7, στις 10 Σεπτεμβρίου είχαν αυξηθεί σε 49 (εκθετική αύξηση), ενώ τώρα, τέσσερις μέρες αργότερα, οι διασωληνωμένοι φθάνουν τους 59.

Επιπλέον, τα 185 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες αντιστοιχούσαν σε 6.500 τεστ, ενώ τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν 12.000 τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα και τα αποτελέσματα μη συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα των προηγουμένων ημερών. Παρόλα αυτά, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt, παραμένει κάτω της μονάδας.

 

Εστίες υπερμετάδοσης

Η διαφορά για την αύξηση των κρουσμάτων, λοιπόν, προκύπτει από εστίες υπερμετάδοσης, οι οποίες εντοπίζονται στις συναυλίες, τις λαϊκές αγορές και τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Καταλήγοντας ο κ. Εξαδάκτυλος, επεσήμανε την ανάγκη συμμόρφωσης προς τα μέτρα που λαμβάνονται, ώστε να αναστρέψουμε μια πορεία αντίστοιχη με αυτήν του Ισραήλ που προχώρησε σε νέο γενικό lockdown.

 

Μέτρα δημόσιας υγείας

Στην ίδια κατεύθυνση, ο ομ. Καθ. Παθολογίας, λοιμωξιολόγος Γιώργος Σαρόγλου, σημείωσε πως πρέπει να ωριμάσουμε και να εφαρμόζουμε τα διαθέσιμα μέτρα κατά γράμμα, ώστε με υπομονή να περιορίσουμε τον πανδημικό ιό. Ο κόσμος πρέπει να ακούει τις οδηγίες των ειδικών, για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.

Ένα πιθανό νέο lockdown, μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες για τα παιδιά και τους ενήλικες, για την ψυχική τους υγεία, πέραν των οικονομικών επιπτώσεων. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα προφύλαξης, να ανακόπτουμε τον ιό στις καθημερινές μας δραστηριότητες, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του.

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *