Breaking News
ΛΩΡIΔΑ ΤΗΣ ΓAΖΑΣ: ΙΣΡΑΗΛΙΝA ΠΛHΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΤIΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤOΞΕΥΣΗ ΡΟΥΚEΤΑΣ
Ν. ΤΖΑΝΑΚΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 200.000 ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ
Η ΟΔΗΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΤΑ ΡΟΜΠOΤ ΑΠΟΚΤΟYΝ ΝΕΥΡΙΚO ΣYΣΤΗΜΑ
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΑΠΕΛΑΣΗ 10 ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
Η ΕΛΛAΔΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓOΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΕ Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ
ΙΣΡΑΗΛ-ΙΡΑΝ: ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
«ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΝΔΙΑ – ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚEΣ ΠΗΓEΣ: Ο Ν. ΔEΝΔΙΑΣ ΕIΧΕ ΕΝΤΟΛH ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕI ΝΑ ΑΠΑΝΤHΣΕΙ
ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ
ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚA ΡΟYΧΑ ΤΑ ΜEΛΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚHΣ ΟΙΚΟΓEΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕIΑ ΤΟΥ ΦIΛΙΠΠΟΥ – ΑΠOΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣAΒΕΤ
LIVE: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ – ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 3.833 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 819 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ, 104 ΘAΝΑΤΟΙ
ΕΜΒOΛΙΑ: ΑΝΑΣΦAΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚH ΕΥΘΕIΑ – ΝEΑ ΔΕΔΟΜEΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡOΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣIΑ
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
AΓIΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥH: ΠΑΡEΔΩΣΕ ΚΑΦEΔΕΣ ΚΑΙ EΚΛΕΨΕ ΜΠΟΥΚΑΛAΚΙ ΜΕ ΕΜΒOΛΙΑ ΚΑΤA ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟY
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,3 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύριο άνθρωποι σε 200 κομητείες του Τέξας εξακολουθούσαν ως και χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα) να αντιμετωπίζουν διακοπές στην υδροδότηση, αλλά ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες μέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής του Τέξας για Περιβαλλοντική Ποιότητα (TCEQ).

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με τα 3,4 εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν προβλήματα υδροδότησης την προηγούμενη ημέρα, την Τρίτη, και με τα 8 εκατομμύρια την Δευτέρα και τα 9 εκατομμύρια την Κυριακή, όταν επρόκειτο περίπου για το ένατρίτο του πληθυσμού της πολιτείας.

Μια φονική χειμωνιάτικη καταιγίδα προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ευρεία κλίμακα την περασμένη εβδομάδα στο Τέξας, μια πολιτεία που δεν είναι συνηθισμένη στο ακραίο ψύχος. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κατά την κορύφωση του φαινομένου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ως χθες, Τετάρτη, το βράδυ «33 Δημόσια Συστήματα Ύδρευσης δεν ήταν επιχειρησιακά, γεγονός που επηρεάζει 20.689 Τεξανούς», σημειώνει ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, προσθέτοντας ότι 204 κομητείες αναφέρουν ζητήματα με τα δημόσια συστήματά τους ύδρευσης (PWS).

Περίπου 853 δημόσια συστήματα ύδρευσης εξακολουθούσαν να συνιστούν στους πολίτες να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν, γεγονός που επηρεάζει 1.333.134 Τεξανούς, πρόσθεσε ο ίδιος. Την ίδια ώρα περίπου 1.176 δημόσια συστήματα ύδρευσης που είχαν προηγουμένως εκδώσει προειδοποίηση για βράσιμο του νερού, την έχουν τώρα ανακαλέσει, διευκρίνισε.

Μόλις τελειώσει η κρίση η TCEQ σχεδιάζει να εξετάσει την τρέχουσα εμπειρία για την πρόληψη της πρόκλησης τέτοιων προβλημάτων στο μέλλον, δήλωσε χθες, Τετάρτη, στο Reuters ο διευθυντής της TCEQ Τόμπι Μπέικερ.

Δυσαρέσκεια

Παράλληλα ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δεσμεύτηκε χθες για την ανασυγκρότηση της εταιρείας διαχείρισης του δικτύου ηλεκτροδότησης της πολιτείας μετά το μαζικό μπλακάουτ που άφησε τους κατοίκους χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για μέρες.

Το Συμβούλιο Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας του Τέξας (ERCOT), το οποίο διαχειρίζεται την ηλεκτροδότηση περίπου του 90% των κατοίκων της πολιτείας, αντιμετώπισε έντονη κριτική για την αδυναμία του να προετοιμαστεί για το δριμύ ψύχος. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαν ως αποτέλεσμα ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Έξι διευθυντές του ERCOT παραιτήθηκαν και υποψήφιο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου αρνήθηκε μια θέση σε αυτό μετά την έντονη κριτική για τις επιδόσεις του.

Photo: AP Photo/David J. Phillip

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *