Breaking News
Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ-ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
ΕΕ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 27 ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ 5% ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ο ΣΙ ΜΙΛΗΣΕ: ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕ 10ΗΜΕΡΗ “ΕΚΔΡΟΜΗ” ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ – ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ [VIDEOS]
«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ» ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΖΩΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΙΝΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΒΕΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ – “ΝΑΙ” ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΓΚΑΗ: 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ

Πλέον, 12 εκατομμύρια άνθρωποι συνολικά, από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης, μπορούν να κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος Γου Γκανγιού σε συνέντευξη Τύπου, ο ιός είναι «υπό έλεγχο» για πρώτη φορά, σε ορισμένα μέρη της πόλης. Ακόμη και εκεί, απαγορεύονται ακόμη οι μεγάλες συγκεντρώσεις και ορισμένα άτομα μπορούν να φύγουν από το σπίτι τους, αλλά όχι από τη γειτονιά τους.

Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ μείωσε την πρόβλεψή του για την κινεζική ανάπτυξη φέτος στο 4,4% από 4,8%, λόγω της παύσης λειτουργίας της Σαγκάης και άλλων βιομηχανικών κέντρων. Η φετινή ανάπτυξη προμηνύεται έτσι ότι θα είναι η μισή,  σε σχέση με την περσινή ανάπτυξη  που είχε φτάσει το 8,1% και κατώτερη από τον στόχο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος για φέτος (5,5%).

Τα επίσημα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους μειώθηκε σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Τα lockdown στην Κίνα «πιθανότατα θα διαταράξουν έτι περαιτέρω τις εφοδιαστικές αλυσίδες σε άλλα μέρη του πλανήτη» και ενδέχεται να αυξήσουν την πίεση για άνοδο του πληθωρισμού, ανέφερε σε έκθεσή του το ΔΝΤ.

Το κυβερνών κόμμα έχει υποσχεθεί επιστροφές φόρων και άλλες ενισχύσεις στις επιχειρήσεις, αλλά αποφεύγει τις μεγάλες δαπάνες τόνωσης. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η στρατηγική αυτή θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να επιφέρει αποτελέσματα, και ότι το Πεκίνο μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερα ή να μειώσει τα επιτόκια.

Επίσης την Τετάρτη (20/4), το Υπουργείο Γεωργίας διέταξε τους τοπικούς αξιωματούχους να αποφύγουν τυχόν μέτρα που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ανοιξιάτικη φύτευση από τους αγρότες, σημαντική για τη  διατροφή των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων της Κίνας. Είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις ότι η παραγωγή σιταριού και άλλων καλλιεργειών θα μπορούσε να διακοπεί, γεγονός που θα ενίσχυε τη ζήτηση για εισαγωγές και θα ανέβαζε τις ήδη υψηλές παγκόσμιες τιμές.

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *