ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΟΣΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, ελάχιστοι ξένοι συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας.Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Τρίτη διάταγμα που απλοποιεί τη διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για τους ξένους υπηκόους που υπηρετούν στο ρωσικό στρατό.

Το διάταγμα ισχύει για τους ξένους πολίτες που συνάπτουν συμβάσεις με τον ρωσικό στρατό για περίοδο ενός έτους κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το διάταγμα επισημαίνει ότι αυτά τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ρωσική υπηκοότητα με απλοποιημένο τρόπο, χωρίς να απαιτείται η απόκτηση άδειας διαμονής.

Το διάταγμα βασίζεται στη νομοθεσία που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία περιελάμβανε την προϋπόθεση οι αιτούντες να συμμετέχουν σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία για τουλάχιστον έξι μήνες. Η νέα εκδοχή δεν περιλαμβάνει αυτή την προϋπόθεση.

Ο Πούτιν έχει υπογράψει μια σειρά διαταγμάτων με στόχο την ενίσχυση του αριθμού των στρατευμάτων του εν μέσω του πολέμου του στη γειτονική χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, ελάχιστοι ξένοι συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας. «Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν να φέρουν ξένους να πολεμήσουν. Αντ’ αυτού, υιοθέτησαν την προσέγγιση της αντικατάστασης των απωλειών με κατάδικους», υποστήριξε ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιρίλο Μπούντανοφ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, περίπου 400.000 Ρώσοι είναι ανεπτυγμένοι το τρέχον διάστημα στην επικράτεια της Ουκρανίας. Οι 370.000 εξ αυτών είναι μέλη του τακτικού στρατού, ανέφερε ο Μπούντανοφ στην ουκρανική κρατική τηλεόραση. Επιπλέον, έκανε λόγο για 20.000 μέλη της Ρωσικής Φρουράς, επίλεκτης παραστρατιωτικής δύναμης, και περίπου 7.000 μισθοφόρους ρωσικών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών δεν θεωρεί πως οι Ρώσοι έχουν επαρκή αριθμό στρατιωτών στο πεδίο για να εξαπολύσουν επιθετικές επιχειρήσεις. Σημειώνει πως το ρωσικό επιτελείο μοιάζει να δίνει την έμφαση στην προετοιμασία για την υπεράσπιση εδαφών που έχουν καταληφθεί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *