Breaking News
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στην Μαρία Αραμπατζή «BLUE SKY» και στην εκπομπή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ», για την εργατική Πρωτομαγιά 1/5/26
ΓΙΑΙΡ ΓΚΟΛΑΝ: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ
Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
2 MAIOY 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ – “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ”
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 1H MAIOY 1976 – ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
1 ΜΑΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και στην εκπομπή «NET 24» στο EXTRA tv (30/4/26) για τον ήρωα της δημοκρατίας, Αλέκο Παναγούλη !
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΡΩΣΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν έναν επιστήμονα στη Σιβηρία που θεωρείται ύποπτος για εσχάτη προδοσία επειδή φέρεται να συνεργαζόταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις περιφερειακές αρχές και την οικογένειά του.

Ο Ντμίτρι Κόλκερ, διδάκτορας φυσικής και μαθηματικών στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Νοβοσιμπίρσκ, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του είναι επικεφαλής του εργαστηρίου κβαντικών οπτικών τεχνολογιών, συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την Διεύθυνση Δικαιοσύνης του Νοβοσιμπίρσκ.

Ο Κόλκερ συνελήφθη χθες στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του, καθώς έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στο πάγκρεας στο τέταρτο στάδιο, όπως δήλωσε η κόρη του. Βρίσκεται σε αγωγή συντήρησης επειδή “οι δυνατότητες χημειοθεραπείας έχουν εξαντληθεί”. Σύμφωνα με τους οικείους του ο ίδιος δεν είναι σε θέση να φάει μόνος του.

Χθες στο διαμέρισμα του Κόλκερ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα. Οι άνδρες της ασφαλείας τον μετέφεραν στη Μόσχα αεροπορικώς.

Ο Κόλκερ και το περιφερειακό δικαστήριο Σοβιέτσκι του Νοβοσιμπίρσκ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2.800 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση. Ο δικηγόρος του Κόλκερ δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί.

Ορισμένοι Ρώσοι επιστήμονες έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για προδοσία τα τελευταία χρόνια, επειδή φέρονται να έχουν διαβιβάσει ευαίσθητο υλικό σε ξένους. Οι επικριτές του Κρεμλίνου λένε ότι οι συλλήψεις που πραγματοποιούνται συχνά στηρίζονται σε αβάσιμους παρανοϊκούς ισχυρισμούς.

Η εσχάτη προδοσία τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την οικογένεια του Κόλκερ γράφει ότι ο επιστήμονας κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας. Ο Κόλκερ είχε δώσει στο παρελθόν διάλεξη σε διεθνές συνέδριο στην Κίνα και τώρα είχε μεταφερθεί σε φυλακή στη Μόσχα, δήλωσε ο γιος του, Μαξίμ.

Ποιες είναι οι κατηγορίες συγκεκριμένα εναντίον του; είναι άγνωστο. Σύμφωνα με τον γιό του, τον Μαξίμ Κόλκερ, ο επιστήμονας κατηγορείται ότι παρέδωσε στην Κίνα στοιχεία που συνιστούν κρατικά μυστικά.

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner