ΔΙΕΘΝΗ ΡΩΣΙΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΡΝΗΤΕΣ «ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ»: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΑ
ΡΩΣΙΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΑΡΝΗΤΕΣ «ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ»: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΑ

Οι επικεφαλής ορισμένων από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία Covid-19 στη Ρωσία προσκάλεσαν πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα, που είναι από τις κορυφαίες φωνές του σκεπτικισμoύ για τα εμβόλια, να κάνουν μια περιήγηση στις ΜΕΘ και στα νεκροτομεία για να δουν τις επιπτώσεις του ιού.

Την Τετάρτη, επικεφαλής γιατροί από περισσότερες από δώδεκα εξειδικευμένες εγκαταστάσεις σε διάφορες ρωσικές πόλεις – συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Σότσι – εξέδωσαν μια «ανοιχτή επιστολή» προς δώδεκα διαφωνούντες «υψηλού προφίλ». Στους αποδέκτες της επιστολής περιλαμβάνεται ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο βετεράνος κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ και ο πρόεδρος του κόμματος της Δίκαιης Ρωσίας, Σεργκέι Μιρόνοφ, άλλο ένα βασικό μέλος του κοινοβουλίου.

Οι πολιτικοί, μαζί με άλλα διάσημα πρόσωπα από τον κόσμο της τηλεόρασης και των τεχνών, έχουν ξεχωρίσει λόγω της κριτικής τους κατά της εκστρατεία εμβολιασμού της κυβέρνησης. Οι γιατροί τους προσκαλούν τώρα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων για να δουν τη ζωή στις «κόκκινες ζώνες», όπου νοσηλεύονται σοβαρά άρρωστοι ασθενείς με κορονοϊό.

«Γνωρίζουμε τη θέση σας σχετικά με τον εμβολιασμό των Ρώσων πολιτών κατά του Covid-19», έγραψαν οι γιατροί, συμπεριλαμβανομένου του Ντένις Προτσένκο, του επικεφαλής ιατρού στο κύριο νοσοκομείο λοιμώξεων της Μόσχας, Kommunarka.

Οι γιατροί υποσχέθηκαν να βρουν χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους για να «να σας κάνουμε όλους μια περιήγηση στις “Κόκκινες Ζώνες”, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και στα νεκροτομεία των νοσοκομείων μας», όπως είπαν χαρακτηριστικά στους αρνητές.

«Μπορεί να αλλάξετε θέση μετά από αυτό και να πεθάνουν λιγότεροι άνθρωποι», έγραψαν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που προσκαλούν έχουν τεράστιο κοινό.

Το Κρεμλίνο έχει εκφράσει την υποστήριξή του για την πρωτοβουλία των γιατρών, με τον εκπρόσωπο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να λέει το απόγευμα της Τετάρτης, «φυσικά, το αξιολογούμε πολύ θετικά».

Η Ρωσία έχει πληγεί από ένα τέταρτο κύμα Covid-19, το οποίο στοιχίζει περισσότερες από 1.000 ζωές την ημέρα εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς. Περίπου 58 εκατομμύρια άνθρωποι από τον πληθυσμό των 146 εκατομμυρίων της χώρας έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές – κάτι λιγότερο από το 40% του πληθυσμού.

Ορισμένες περιοχές στη Ρωσία έχουν εισαγάγει αυστηρά μέτρα για να ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό. Η Αγία Πετρούπολη έχει επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους συνταξιούχους και η περιοχή του Χάντι-Μάνσι της Σιβηρίας έχει επιβάλει λοκντάουν για όλους τους ντόπιους που δεν έχουν εμβολιαστεί, σε ορισμένες πόλεις.

Mε πληροφορίες από:  RT 

13:54 – 24 Νοεμβρίου 2021

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *