Breaking News
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ/ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΦΕΔΡΙΕΣ- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΟΤΙ “Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.” ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΧΘΕΣ.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
LONG COVID: ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ LAPTOP
ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ” ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ
ΣΟΥΔΑΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ
ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ AΜΥΝΑΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Μέτρα ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή εκλογών σε περιοχές όπου ισχύει στρατιωτικός νόμος ψήφισε το ρωικό κοινοβούλιο καθώς το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για τις περιφερειακές εκλογές, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία αναμένεται να τοπικές βουλευτικές εκλογές σε τουλάχιστον 20 περιφέρειες τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ψήφισε η Κρατική Δούμα την Πέμπτη, οι διοικήσεις των περιοχών όπου έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος θα μπορούν να ζητήσουν τη διεξαγωγή εκλογών. Στη συνέχεια, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει την ψηφοφορία μετά από συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και την ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB.

Στόχος των νέων μέτρων είναι να επιτραπεί στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας (Λουγκάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή μετά την προσάρτησή τους τον προηγούμενο χρόνο, να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές που αναμένονται το φθινόπωρο. Οι περιφερειακές εκλογές κηρύσσουν ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε αυτές τις περιοχές τον Οκτώβριο, λίγο μετά την προσάρτησή τους. Τότε είχε υπογράψει επίσης διάταγμα το οποίο έθεσε την κεντρική περιοχή της Ρωσίας (η Μόσχα και οι περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα ) και τις περιοχές στα νότια, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σε κατάσταση «υψηλού συναγερμού».

Τα νέα μέτρα παύουν την υπάρχουσα απαγόρευση διεξαγωγής εκλογών σε περιοχές όπου ισχύει στρατιωτικός νόμος, σύμφωνα με τον Πάβελ Κρασενίννικοφ, πρόεδρος της επιτροπής της Δούμας.

Επόμενο βήμα είναι να στελεί η τροπολογία στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, την Άνω Βουλή του κοινοβουλίου, κι έπειτα στον Πούτιν για να την υπογράψει.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *