ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ: ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ

Του Ιωάννη Χάρχαρη

Η Ρωσία, το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την ανάπτυξη  Δυνάμεων και οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορά της, αναδιάρθρωσε τον στρατηγικό της σχεδιασμό και ενισχύει τα δυτικά της σύνορα.

Έτσι, έχει θέσει ως προτεραιότητα, την ανάπτυξη των νέων υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων Kh-47M2 Kinzhal,  στα δυτικά της χώρας στην περιφέρεια του Kalingrad, όπως  ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia. 

Οι πηγές της εφημερίδας, δεν διευκρίνισαν ακριβώς πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η ανάπτυξη, αλλά ανέφεραν ότι τα νέα Kinzhals, θα προστεθούν σε στρατιωτικές μονάδες σύμφωνα με τον ρυθμό παραγωγής του.

Μέχρι πρόσφατα, μόνο ρωσικές δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ήταν εξοπλισμένες με πυραύλους Kinzhal. 

Στις αρχές του 2021, εκπρόσωποι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μίλησαν για σχέδια ανάπτυξης πυραύλων στο Krasnoyarsk Krai στη Σιβηρία.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε επίσης, για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη χρήση Kinzhals στην Αρκτική. 

Οι πύραυλοι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, από το Βόρειο Στόλο στο μέλλον.

Η Izvestia υπογράμμισε, ότι  στρατιωτικές  δυνάμεις  άλλων χωρών, μόλις τώρα αρχίζουν να δημιουργούν συστήματα όπως το Kinzhals.

“Κανένα κράτος δεν διαθέτει αξιόπιστη άμυνα, ενάντια σε υπερηχητικούς πυραύλους”, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο στρατιωτικός σχολιαστής Wiktor Murachowski, είπε στην Izvestia, ότι σε σύγκριση με το πυραυλικό σύστημα Iskander του οποίου η μεταφορά απαιτεί πολύ χρόνο, οι πύραυλοι Kinzhal, μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας μέσα σε λίγες ώρες.

Η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, περιλαμβάνει τη περιφέρεια του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με την Πολωνία, τις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με τη Λευκορωσία, το κεντρικό ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και το βορειοδυτικό τμήμα με την Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε για τους πυραύλους Kinzhal, για πρώτη φορά στην ομιλία του προς το κοινοβούλιο το 2018.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, οι υπερηχητικοί πυραύλοι Kinzhal, είναι μια τροποποίηση των βαλλιστικών πυραύλων Iskander μικρής εμβέλειας.

Ο Πούτιν, είχε εξηγήσει ότι οι Kinzhals, μπορεί να φτάσουν ταχύτητες έως και 10 φορές την ταχύτητα του ήχου και δύνανται να χτυπήσουν στόχους, σε ακτίνα 2.000 χιλιομέτρων χρησιμοποιώντας συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές.

 

Το Kalingrad, θεωρείτε ζωτικής στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία, διότι  βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας  και της Λιθουανίας  στην Βαλτική Θάλασσα.

Η περιοχή αυτή, συνορεύει με εδάφη μελών  χωρών του NATO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ γεωγραφικά είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ρωσία.

Θαλάσσια σκάφη, μπορούν να έχουν πρόσβαση στον Κόλπο του Γκντανσκ, στον Κόλπο του Ντάντζιγκ και τη Βαλτική Θάλασσα, μέσω της λιμνοθάλασσας του Βιστούλα και του Στενού του Μπάλτιγισκ.

Τέλος να υπενθυμίσουμε, ότι το ΝΑΤΟ, είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη πολυεθνικών δυνάμεων στα κράτη της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) και την Πολωνία,  με το σκεπτικό της αποτροπής οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας.

Πρόκειται για τέσσερα πολυεθνικά τάγματα, τα οποία θα τελούν υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Πηγή: Οroposreoport.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *