Breaking News
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ- 1450 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ
ΑΕΚ: ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ»
ΥΣΤΕΡΙΑ! Η “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΠΑΛΑΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ- ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!
AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
ΙΡΑΝ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΑΡΑΧΕΣ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΝΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΚΑΡΕΖΗ – ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ: ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΛΙΔΑΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΣΕΣΕΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΟΝΙ: ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΖΑΝΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«ΑRGO 22»- Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:H ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΙΤΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΥΡΩΠΗ
ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΡΟΗΣ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Η αυστριακή εκτελεστική εξουσία έχει παραλάβει περισσότερους από 3.000 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, προκαλώντας εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Η Αυστρία βρίσκεται εν μέσω προεδρικών εκλογών. Ενώ ο ίδιος ο ρόλος της Προεδρίας είναι καθαρά εθιμοτυπικός, η προεκλογική εκστρατεία τείνει να φέρνει στο προσκήνιο συγκεκριμένα ζητήματα. Καθώς η μερίδα του λέοντος των υποψηφίων είναι ακροδεξιοί, το ρεκόρ εισροής προσφύγων έχει αποκτήσει πρόσθετη σημασία στη δημόσια συζήτηση.

Ήδη, περισσότεροι από 47.000 πρόσφυγες έχουν καταγραφεί το 2022. Στο σύνολο του 2021 είχαν καταγραφεί 19.000, γεγονός που έχει ενθαρρύνει την ακροδεξιά. Η πλειονότητα των προσφύγων προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, ιδίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία.

«Κάθε εβδομάδα το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ωθεί ακόμη τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών του ÖVP, τον  Karner, να δράσει», εξήγησε ο Hannes Amesbauer, εκπρόσωπος ασφαλείας του ακροδεξιού FPÖ, ο οποίος πρόσθεσε μια προειδοποίηση για «100.000 παράνομους πρόσφυγες».

Το σοσιαλδημοκρατικό SPÖ έχει αρχίσει επίσης να επιτίθεται στην κυβέρνηση. «Ο υπουργός Εσωτερικών Karner είναι εντελώς καταβεβλημένος με τις ατζέντες για το άσυλο», εξήγησε. Σημειώνουν αποτυχία στην αναζήτηση «λογικών» διεθνών λύσεων.

Το προσφυγικό ζήτημα κυριαρχεί στην αυστριακή πολιτική εδώ και χρόνια, με την πολιτική να είναι πιο περιοριστική κατά τη διετή θητεία του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών του FPÖ Herbert Kickl.

Με τις προεδρικές εκλογές να κορυφώνονται στις 9 Οκτωβρίου, ο αριστερόστροφος εν ενεργεία Alexander van der Bellen μπορεί τελικά να αμφισβητηθεί, καθώς η εξέχουσα πολιτική για το προσφυγικό ιστορικά ευνοεί τη Δεξιά.

Εάν ο απερχόμενος δεν καταφέρει να επιτύχει ενιαία πλειοψηφία στον πρώτο γύρο, η Δεξιά που συσπειρώνεται πίσω από τον υποψήφιο του FPÖ Walter Rosenkranz θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον van der Bellen. Ένας παρόμοιος επαναληπτικός γύρος το 2016 είχε φέρει την ακροδεξιά κοντά στη νίκη.

 

 

 

 

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *