Breaking News
ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ
ΟΧΙ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΚΑΡΟΛΙΝ ΦΟΥΡΕΣΤ: ΟΙ ΗΡΩΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΙ ΜΕ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΒΔΟΜAΔΑ ΠΟΥ AΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΧAΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛEΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡIΑ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΠΕΝΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΛIΣΣΕ: ΤΟ ΟΧΥΡO «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦOΡΟ» ΠΟΥ «ΒYΘΙΣΕ» ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟYΣ
ΓΛΥΠΤA ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ: ΤΙ ΑΠAΝΤΗΣΕ Η ΕΛΙΣAΒΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΟΥΣ
ΓΕΡΜΑΝIΑ: AΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣOΔΙΑ ΜΕΤΑΞY ΚΟYΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟYΡΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔHΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡIΑ
BBC: Η ΕΕ ΕΞΕΤAΖΕΙ ΝEΑ ΣYΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦHΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΤEΛΗ ΟΚΤΩΒΡIΟΥ
ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΠΟΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ – ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
ΑΚΙΝΤΖΙ: ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ – Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΑΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Π.ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ»

Συνέντευξη με την υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες ευρωεκλογές και την «επόμενη ημέρα» η Ελλάδα θα πρέπει να καταστεί μια «δυνατή φωνή» στο ευρωκοινοβούλιο και στις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρώπης, κάνοντας γνωστές «τις θέσεις, τις ανάγκες αλλά και το τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τα παραπάνω επεσήμανε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM και στον Γιάννη Καλαϊτζάκη μετά την σύντομη επίσκεψή της στο Ρέθυμνο το προηγούμενο διάστημα, μίλησε για την υποψηφιότητά της, το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένας άνθρωπος όπως εσείς με μια μεγάλη και αξιοπρόσεκτη διαδρομή στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού. Γιατί στην πολιτική και στην ευρωβουλή;

Η αίσθησή μου- όσο και αν μπορεί να ακούγεται λιτό και μονολεκτικό- είναι ότι ο καθένας θα πρέπει στη φάση που βρίσκεται η χώρα μας, να κάνει όσο περισσότερα μπορεί από τη δική του πλευρά, από τον δικό του χώρο με βάση τη γνώση και την εμπειρία του για να προσφέρει σε μια Ελλάδα που προσπαθεί απεγνωσμένα να σταθεί στα πόδια της. Θεωρώ ότι υπάρχουν δεκάδες πράγματα στα οποία ένας καλλιτέχνης, οι άνθρωποι που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνδράμουν. Γιατί τελικά με κούρασε και ο εαυτός μου να είναι ενοχλημένος με πάρα πολλά πράγματα καθημερινά,απλώς να τα παρατηρεί και να αισθάνεται ψυχολογικά και ηθικά κάθε μέρα όλο και πιο λυπημένος, εγκλωβισμένος. Δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτό, και ισχύει για τον κάθε πολίτη. Τώρα γιατί στην ευρωβουλή, διότι στην πραγματικότητα στο ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνονται όλες οι μεγάλες αποφάσεις, όχι μόνο για το τώρα αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες. Θεωρώ ότι εκεί η φωνή της Ελλάδας πρέπει να μεταστραφεί. Να γίνει μια φωνή δυνατή, καθαρή, να μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και τις αποφάσεις με τη μικρή της ομάδα, να κάνει γνωστές τις θέσεις και ανάγκες της Ελλάδας αλλά και το τι μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί μέχρι τώρα ίσως υπάρχει αίσθηση εκεί έξω ότι η Ελλάδα μόνο ζητάει και ζητάει χρήματα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα. Δεν είναι ο φτωχός συγγενής μιας παρέας. Είναι μια χώρα που μπορεί να αναδείξει τα δυνατά της σημεία και να προσφέρει και σε επίπεδο πολιτισμού και σε επίπεδο παιδείας, πολιτικής προστασίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει πράγματα να προσφέρει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη και ένα μεγάλο κόμμα, κεντροδεξιό, δημοκρατικό, για μένα καθόλου συντηρητικό. Είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, κάνει την αυτοκριτική του, σαφώς έχει κάνει λάθη και πάει παρακάτω, ανοίγει τις πόρτες του σε πάρα πολλούς ανθρώπους όχι μόνο τα πολιτικά του στελέχη. Είναι ένα κόμμα που έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις και είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία έχει τόσο συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι είναι το πρώτο κόμμα που ονειρεύτηκε και οραματίστηκε τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι τα τελευταία χρόνια που έχουν δει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την υπερασπίζονται και έχω την αίσθηση ότι το κάνουν εξ ανάγκης. Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που πιστεύει επί της ουσίας σε αυτή την προοπτική και δεν πίστευε μέχρι πρότινος. Η Νέα Δημοκρατία πίστευε σε αυτό, πιστεύει και θέλω να πιστεύω και εγώ ότι μπορεί να πραγματοποιήσει πολλά.

Η επικοινωνία σας με τον κόσμο σε όλη τη χώρα, οι επαφές που έχετε μετά την υποψηφιότητα σας, σας δίνουν την αίσθηση ότι ο Έλληνας συνειδητοποιεί την έννοια την Ευρώπης;

Όχι. Έχω την αίσθηση ότι ο Έλληνας δεν έχει μπροστά του την ακριβή εικόνα, ούτε καν μια σχετικά κοντινή εικόνα για το τι προσπαθεί η Ελλάδα όταν βρίσκεται εκεί έξω, τι επιτυγχάνει όταν επιτυγχάνει, ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι δυνατότητες. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό. Γνωρίζει την αυστηρή και εν πολλοίς πολύ βαριά οικονομική πολιτική και τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Η Ευρώπη είναι οι εταίροι μας και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και είναι και η ευκαιρία μας να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούμε ως κράτος, ως διοίκηση και ως διακυβέρνηση. Δεν φταίει μόνο ο κόσμος για αυτό. Έχω την αίσθηση ότι εκεί που γυρνάμε τώρα όλη την Ελλάδα και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, εκεί σε αυτή την Ελλάδα πρέπει να επιστρέφουμε από το ευρωκοινοβούλιο κάθε λίγους μήνες και να ενημερώνουμε αυτόν τον κόσμο τι κάνουμε εκεί έξω, πως προσπαθούμε να το κάνουμε και ποιες είναι οι δυσκολίες. Νομίζω ότι είναι και μια από τις στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, οι ευρωβουλευτές επιστρέφουν όχι μόνο για να ενημερώνουν το εθνικό μας κοινοβούλιο και να φέρνουν μέτρα που πρέπει να υπογραφούν αλλά να επιστρέφουν στη βάση, στον κόσμο, στους συμπολίτες μας και να ενημερώνουν.

Πιστεύετε ότι είναι σε άμεση συνάρτηση οι ευρωπαϊκές με τις εθνικές εκλογές;

Είναι οι εκλογές εκείνες που προηγούνται και μάλιστα σε μια στιγμή που για τον τόπο μας είναι πολύ καθοριστική. Είναι μια στιγμή αλλαγών που είτε θα τις κάνουμε και θα τις κάνουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα ή αλλιώς η χώρα συνεχώς θα ελαττώνει τη δύναμη και την ανθεκτικότητά των ανθρώπων. Δεν μπορεί παρά οι εκλογές να αποτυπώνουν και θα αποτυπώσουν την τάση του κόσμου για αλλαγή ή όχι. Πρώτα απ όλα δουλειά των υποψηφίων είναι να πείσουν τον κόσμο, να ψηφίσει και ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές. Οι ευρωπαίοι πολίτες όλων των ευρωπαϊκών κρατών έχουν ζητήματα και ερωτηματικά για το κατά πόσο πρέπει να ψηφίσουν και ποια είναι η Ευρώπη για την οποία ψηφίζουν. Αν και συνδεδεμένες η κάθε μια από τις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις έχει τη δική της ιδιαιτερότητα.

Πηγή: Goodnet.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!