ΕΛΛΑΔΑ
ΠΩΣ Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Με μια σοβαρή υπόθεση, που άπτεται της κατασκοπείας απασχολούνται οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας, μετά τη σύλληψη στη Μονεμβασία δύο Τούρκων, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί το περασμένο Σάββατο να επιτηρούν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο και είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι πολίτες, η εθνικότητα των οποίων ταυτοποιήθηκε μετά την εξέταση των εγγράφων που έφεραν πάνω τους, είχαν μεταβεί από την Παρασκευή στο νησί του Αργοσαρωνικού με όχημα.

Οι δύο άνδρες, έκλεισαν διαμονή σε ξενοδοχείο και την επόμενη ημέρα, το Σάββατο το πρωί «σήκωσαν» στον αέρα το drone το οποίο για 10 λεπτά περίπου πετούσε στη ζώνη του ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί, όπου ελλιμενίζονται τα πολεμικά πλοία και υπάρχουν εγκαταστάσεις με ευαίσθητο στρατιωτικό υλικό.

Την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους εντόπισε ένας αστυνομικός, του οποίου κίνησε την υποψία το σημείο στο οποίο ίπταται, ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα και τέθηκαν σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες και ξεκίνησαν έρευνες να εντοπίσουν τα δύο άτομα.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές, οι δύο Τούρκοι, κατά τη διάρκεια ολιγοήμερης παραμονής τους στον Πόρο, είχαν «σηκώσει» drone και φέρονται να κατέγραφαν τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, που υπάρχουν στο νησί.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτοι είχαν αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς από τον Πόρο προς Γαλατά αμέσως μετά την πτήση του drone, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διαφύγουν τον εντοπισμό από τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες και τους συνέλαβαν στη Μονεμβασία την Κυριακή, ύστερα από παρακολούθηση.

Ακολούθως ενημερώθηκε η εισαγγελία η οποία και έδωσε εντολή σχηματισμού δικογραφία με την κατηγορία της κατασκοπείας και εν συνεχεία εκδόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες οι Αρχές.

Οι δύο Τούρκοι μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά και προσήχθησαν στο τοπικό ΑΤ.

Την υπόθεση ανέλαβε η ΕΥΠ που θα εξετάσει τους δύο συλληφθέντες – καθώς βρίσκονται καθ’ οδόν για την Αθήνα σύμφωνα με το Open – όπως και τα ψηφιακά αρχεία από το drone, για να διερευνηθεί και ο βαθμός σοβαρότητας της υπόθεσης.

Επίσης, διερευνώνται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που κατασχέθηκαν, κινητά τηλέφωνα, ενώ εξετάζεται και το βιντεοσκοπημένο υλικό.

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *